Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin’de gergin gece

Mersin’de bir market sahibinin Suriyelilerin kavgasında darp edilmesi mahallede gerginliğe sebep oldu. Polis 21 Suriyeli genci mahalleden tahliye ederek gerginliği yatıştırdı. Alınan bilgiye göre, merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 23:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’de bir market sahibinin Suriyelilerin kavgasında darp edilmesi mahallede gerginliğe sebep oldu. Polis 21 Suriyeli genci mahalleden tahliye ederek gerginliği yatıştırdı.

Alınan bilgiye göre, merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi’nde Suriyeli 3 genç bir marketin önünde kavgaya tutuştu. Bunun üzerine market sahibi Kerim Güven araya girerek kavgayı ayırmaya çalıştı. Ancak Suriyeli gençler bu defa market sahibi Geven'e saldırdı. Yaralanan Güven hastaneye kaldırıldı. Olay duyunca öfkelenen mahalle sakinleri ise Suriyeli vatandaşlara saldırarak linç etmek istedi. Polis ekiplerinin yetersiz kalması üzerine olay yerine çevik kuvvet ekipleri ile zırhlı polis araçları sevk edildi.

Polisleri Suriyelilerin yaşadığı apartmanın çevresini sararak vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Vatandaşların tepkisinin dinmemesi üzerine İl Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Özlü de olay yerine gelerek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Vatandaşlar Özlü ile uzun süre tartışarak Suriyelilerin mahallelerinden çıkarılmasını istedi.

Özlü’nün Suriyelilerin tahliye edileceğini söylemesi üzerine vatandaşların tepkisi bir nebze olsun dindi. Öfkeli vatandaşlar apartman çevresinden uzaklaştırıldıktan sonra 21 Suriyeli genç ise çevik kuvvete ait zırhlı midibüslere bindirilerek olay yerinden tahliye edildi. Suriyelilerin tahliye edilmesi sırasında polis ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı.

Tahliye işleminin ardından mahalle sakinleri olaysız bir şekilde dağıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.