Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ertekin: Çok güzel bir İstanbul gününde, çok güzel bir maraton yaşadık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Vodafone İstanbul Maratonu'nun çok iyi ve sıkıntısız geçtiğini belirterek, "Çok güzel bir İstanbul gününde, çok güzel bir maraton yaşadık." dedi.Vodafone...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2013 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2013 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Vodafone İstanbul Maratonu'nun çok iyi ve sıkıntısız geçtiğini belirterek, "Çok güzel bir İstanbul gününde, çok güzel bir maraton yaşadık." dedi.

Vodafone İstanbul Maratonu'nun her kategorisinde dereceye giren sporcuların, Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonla ödüllerini almalarının ardından 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nu tamamlandıklarını belirten Ertekin, Vodafone İstanbul Maratonu'nun ilk değerlendirmesini Cihan Haber Ajansı'na yaptığını dile getirerek şunları söyledi:

"Çok keyifli ve güzel bir gün yaşadık. Öncelikle İstanbul halkına sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Bugün gayet iyi bir gün geçirmemizi sağladılar. Kendilerine önceden yapmış olduğumuz uyarılara dikkate aldılar. Koşuya gelememiş olanlar, parkur üzerinde geçmiş yıllara göre çok daha fazla sayıdaydılar ve atletleri desteklediler. Tabii ki bu konuda hala gidilecek bir mesafe var; ama dünle bugünü kıyaslıyoruz ve bugünün geldiğimiz noktadan daha iyi olduğunu görüyoruz."

Maratona katılımla ilgili yapılan spekülasyonlara da değinen Alpaslan Baki Ertekin, "Tabii köprünün üzerinde biz 120 bin kişiyle kayıdı dondurmuştuk; ama kontrolsüz gelen gruplarla bu sayının 120 bin üzerine çıktığı söyleniyor." şeklinde konuştu.

Milli atlet Elvan Abeylegesse'nin ilk defa iştirak ettiği maratonda, 2. sırada yer alması ve ardından da Sultan'ın 3. gelmesinin kendilerini memnun ettiğini kaydeden Ertekin, "Maratonun geneline baktığımızda da ise çok güzel bir İstanbul gününde, çok güzel bir maraton yaşadık. Bütün bu yorgunluklara, sıkıntılara ve emeklere değdi. Her şey çok iyiydi bir sıkıntı yaşanmadı. Özellikle profesyonel yarışta her şey planlandığı şekilde ilerledi. Taahhüt ettiğimiz bütün altın atletleri start çizgisine getirebildik bu da çok önemliydi. Ben profesyonel ve cipli yarışı değerlendirdiğimde 10 üzerinden 10, halk koşusuna da 10 üzerinden 11 veriyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

SERHAT KARADAĞ: EN İYİSİNİ BİZ YAPTIK VE 36.'SI DAHA İYİ OLACAK

Spor AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Serhat Karadağ ise en iyi maratonu yaptıklarını belirterek, gelecek yıl gerçekleştirilecek maratonun daha iyi olacağını söyledi. Karadağ, şöyle konuştu:

"35. Vodafone İstanbul Maratonu, 35'lik bir organizasyon oldu. Gururluyuz. Maraton bir rekora ulaştı. 200 bine yakın İstanbul halkını koşturduk. Maratonda koşan sporcularımızın sayısı 20 bine ulaştı. İnşallah diğer altın kategoride 30 bin, 40 binleri yakalayacağız. İstanbul halkının da maratona alıştığını görüyoruz. Bizleri yalnız bırakmıyorlar. Ne kadar gururlansak da azdır. En iyisini biz yaptık ve 36.'sı daha iyi olacak."

Elit Kadınlar Maratonu'nda 42 kilometre yarışını ikinci tamamlayan milli atlet Elvan Abeylegesse ise çok mutlu olduğunu belirterek, "Zor bir yarıştı. Güzel bir derece çıkardığımı düşünüyorum." dedi.

Programını bilmediğini uygun olduğu taktirde gelecek yıl da Vodafone İstanbul Maratonu'na katılmak istediğini dile getiren Elvan, hedefinin ise daha hızlı koşmak ve 2016'da Brezilya'da yapılacak olimpiyatlarda derece elde etmek olduğunu kaydetti.

ZİHİNSEL ENGELLİ KOŞUCU EGE DENİZ'İN BAŞARISI SEVİNDİRDİ

Bu arada 15 kilometre yarışında kadınlarda Türk sporcular arasında 12. genelde de 21. olan Beyoğlu Belediyesi Gençpaşalılar Spor Kulübü sporcusu zihinsel engelli Ege Deniz, hikayesiyle dikkat çekti.

Üstün Performans Antrenörü Halil Kargulu, Ege Deniz'in gerçek branşının yüzme olduğunu ve bu branşta kategorisinde Avrupa şampiyonluğu ve dünya 5.'liği bulunduğunu kaydetti. Deniz'in atletizmde ilk kez yarıştığını anlatan Halil Kargulu, genç sporcunun 6 ay gibi kısa bir sürede bu başarıyı yakaladığını belirtti. Halil Kargulu, şöyle konuştu:

"Ege Deniz, gururumuz oldu. Zihinsel engelli olarak normal sporcularla maratona katıldı ve 15 kilometre üstün performans gerektiren bir yarışta, 1 saat 8 dakikalık derecesiyle Türklerde 12. genelde de 21. oldu. Bu Türkiye tarihinde bugüne kadar ulaşılmış bir derece değildir. Bize imkansızın olmadığını gösterdiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Performans hocaları Semir Berber'e teşekkür ediyoruz."

Ege'nin annesi Bahar Deniz de "Öncelikle çok mutluyum. Otizmli bir birey olarak imkansızı başardı. Otizmle ilgili bir çok problemi spor ve üstün performansla aştı. Bu yüzden mutluluğumuz iki kat diyebilirim." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.