Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşletmeler 'Kayıt Belgesi' almak zorunda

Alaçam Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Güreş, bütün işletmelerin 'işletme kayıt belgesi' almak zorunda olduğunu söyledi. Alaçam Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Güreş yaptığı açıklamada, "Gıda...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşletmeler 'Kayıt Belgesi' almak zorunda
Alaçam Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Güreş, bütün işletmelerin 'işletme kayıt belgesi' almak zorunda olduğunu söyledi.

Alaçam Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Güreş yaptığı açıklamada, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gıda üretimi yapan işletmeler ile gıdaları satışa ve toplu tüketime sunan işletmelere 'İşletme Kayıt Belgesi' alma zorunluluğu getirdi. Kayıt belgesi olmayan gıda işletmeleri için son başvuru tarihi 31 Aralık 2013'dür. Yönetmelik hükümlerine göre lokanta, kahvehane, bakkal, pastane, market, restoran, büfe, kantin ve çay ocağı gibi tüm yeni işletmelerin Belediyeden İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı’nı aldıktan sonra 30 gün içinde, 'İşletme Kayıt Belgesi' alması zorunlu hale gelmiştir." dedi.

"17.12.2011 tarihinden önce Belediyeden İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı’nı almış olan işyerleri ise en kısa sürede 'İşletme Kayıt Belgesi' almak amacıyla Alaçam İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat etmelidir." diyen Güreş, "Gıda Sicili Üretim İzni' ve yönetmelik öncesi alınmış 'İşletme Kayıt Belgesi' bulunan işletmelerin, 31 Aralık 2013 tarihine kadar yürürlükte olan yönetmeliklere uymak koşuluyla eski belgeleri üzerinden üretim yapmaya devam edebilecekler fakat bu durumda olan işletmelerin en geç 31 Aralık 2013 tarihine kadar 'İşletme Kayıt Belgesi' almaları gerekmektedir." açıklamasında bulundu.

İşletme Kayıt Belgesi almayan işletmelerin tespiti halinde bu işletmelere 2.375 Türk Lirası para cezası uygulanacak. Güreş, "Üretim faaliyetinde bulunan işletmeler ile herhangi bir üretim faaliyetinde bulunmaksızın sadece satışa sunan market, bakkal, büfe, kantin gibi işletmeler ve toplu tüketime arz eden lokanta, restoran, pastane gibi gıda işletmelerinin, 'İşletme Kayıt Belgesi' alabilmeleri için gerekli olan belgeleri Alaçam Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüzden temin edilebilirler." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.