Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UTSO Başkanı Kuvvet: Dershaneleri kapatmak çözüm değil

Uşak Ticaret Odası (UTSO) Başkanı Mustafa Kuvvet, son günlerde gündemi meşgul eden dershanelerin kapatılmasına ilişkin düzenlemenin, eğitim öğretim anlamında sıkıntıları da beraberinde getireceğini söyledi. Kuvvet, yaptığı açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2013 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2013 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
UTSO Başkanı Kuvvet: Dershaneleri kapatmak çözüm değil
Uşak Ticaret Odası (UTSO) Başkanı Mustafa Kuvvet, son günlerde gündemi meşgul eden dershanelerin kapatılmasına ilişkin düzenlemenin, eğitim öğretim anlamında sıkıntıları da beraberinde getireceğini söyledi. Kuvvet, yaptığı açıklamada, “Dershaneler ve benzer eğitim kurumları, eğitim sistemindeki eksikleri gidermek için ortaya çıktı. Bu eksiklerin giderilmemesi durumunda kapatma bir çözüm olmayacak ve yeni sorunları da beraberinde getirecek. Bu kurumların sorun değil, sorunların çözümü olarak görülmesi gerekiyor. Dershanelerin gençlerin umutlarını yeşerten, onları hedefleri doğrultusunda yönlendiren ve rehber olan, gelecek planları yapmalarına yardım eden kurumlar olduğunun unutulmaması gerekiyor.” dedi.

Dershanelerin sadece Türk eğitim sistemi içinde bulunan, başka hiçbir ülkede örneği olmayan kurumlar olarak lanse edilmesinin yanlış olduğunu, bütün Avrupa ülkelerinde de farklı isimlerle hizmet verdiğinin bilinmesi gerektiğini söyleyen Kuvvet, “Kapatma önerisinin doğru olmadığı kanaatindeyim. Eğitim öğretim kurumlarının ailelere, öğrencilere karşı manevi, Maliye ve SGK gibi kurumlara karşı mali sorumlulukları olduğu gibi kapatılmanın sosyal boyutunun dışında ekonomik boyutu da bulunmakta.” şeklinde konuştu. Yapılmak istenen düzenlemede doğru yolu bulmak için bütün taraf ve paydaşlarca tartışılması gerektiğini, çok hızlı hareket edilirse yanlış yapılacağını, konunun enine boyuna değerlendirilip doğru çözümün bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.