Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da bağımlı gençler için 50 yataklı tedavi merkezi kuruluyor

Türkiye’de en çok uyuşturucu madde üretiminin yapıldığı illerin başında gelen Diyarbakır’da gençleri kurtarmak için önemli bir proje hayata geçiriliyor. Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da bağımlı gençler için 50 yataklı tedavi merkezi kuruluyor
Türkiye’de en çok uyuşturucu madde üretiminin yapıldığı illerin başında gelen Diyarbakır’da gençleri kurtarmak için önemli bir proje hayata geçiriliyor. Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, herhangi bir nedenle bağımlı hale gelen gençlere sahip çıkmak onlara yeni bir hayata devam etmeleri için büyük bir çaba içerisinde olduklarını söyledi. Kurtoğlu, “Diyarbakır’da hizmet veren Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi'nin (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi(ÇAMATEM)’ni birleştirip içinde her türlü sosyal aktivitelerin olacağı dev bir merkez kuracağız. Bu merkezde milli eğitim, müftülük ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gibi değişik müdürlükler de destek sağlayacak. Bölgenin tek merkezi olmuş olacak. Bölgedeki uyuşturucu bağımlısı insanların tedavilerine katkı sağlayacaktır.” dedi.

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, yaptıkları çalışmaları Cihan Haber Ajansı’na değerlendirdi. Hastanenin bir çok alanda geliştirdiklerini ancak bunu yeterli görmediklerini anlatan Kurtoğlu, yeni projelerle hastanenin modern ve çağdaş bir şekle getirme gayreti içinde olmaya devam edeceklerini kaydetti.

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE KORNEA NAKLİNE BAŞLANACAK

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastane’sinde kapanma aşamasına gelen organ nakli ünitesini yeniden aktif hale getirdiklerini anlatan Kurtoğlu, bunun için çalışkan ve dinamik bir ekip kurduklarını kaydetti. Bu ünitenin bugüne kadar 21 böbrek nakli yaptığını belirten Kurtoğlu, “Bu nakil ünitesi, hem bölgemiz açısından hem de komşu ülkeler açısından gelecek vadeden bir ünitedir. Alt yapımızı güçlendirdikten sonra ilerde kornea nakli ve karaciğer nakli üzerinde çalışıyoruz. Kornea eğitimiyle ilgili sağlık çalışanlarımızı İstanbul’a gönderdik. Önümüzdeki günlerde kornea naklini de yapacağız. Gözleri görmeyen burada tedavilerini sağlayarak gözleri görünür hale getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

SPOR HEKİMLİĞİ VE OBEZİTE POLİKLİĞİNİ HİZMETE BAŞLADI

Göreve başladıklarında asansör ve inşaat konusunda bazı sıkıntıların olduğunu ve bunları gidermeye çalıştıklarını belirten Kurtoğlu, “Daha önce hastanemizde yapılan inşaat çevre düzenlenmesinde yağan yağmur burada bir havuz oluşturuyordu. Hastanenin alt katında sızmaları engellemek ve sele maruz kalmamak bir drenaj çalışması yapıyoruz. Drenajın 15 Aralık’ta bitecek. Mart ayından sonra ciddi anlamda çevre düzenlenmesi yapacağız.” diye konuştu. Birçok hastanede olmayan obezite polikliniği, spor hekimliği, cerrahi onkoloji gibi birimlerin Diyarbakır’da halkın hizmetine açtıklarını dile getiren Genel Sekreter Kurtoğlu, “Amacımız hastaneyi bölgenin bakanlığının bir vizyonu haline getirmek. Eğitim ve Araştırma Hastanesi daha önce 150 metre alanda hizmet veren yanık kliniliği şuan 2 bin 500 metre alana kavuşturduk. Ayrıca büyük bir acil servis açtık. 2 bin 600 metre alanda acil servisimiz hizmet vermeye başladı. Hastalarımız buraya geldikleri zaman kendilerini güvende hissetmelerine gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA OYUN PARKI, REFAKATÇILARA ÇAY VE ÇORBA, TÜRKÇE BİLMEYENLERE TERCÜMAN

Hastane içinde çocuklarıyla tedaviye gelmek zorunda kalan anneler için bir oyun parkı yaptıklarını belirten Kurtoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklar burada oynadıkları sürede anneleri muayeneyi oluyor. Hasta yakınlarına ücretsiz çay ve çorba hizmetini başlattık. Poliklinikte muayeneye gelen insanlar çoğu zaman dil bilmiyorlar. Farklı dillerde hizmet vermeye başladık. Dil bilmeyen hastalarımız görevlilerden destek alıyorlar. Böylece onların hastane içerisindeki hizmetlerinin kolay erişebileceği yönünde katkı sağlıyorlar. Hastalarımız daha önce kuaför hizmeti almıyordu. Biz bu hizmeti de tesis ettik, dolayısıyla uzun süre hastanede kalıp traş olmayanlar ücretsiz bir kuaför hizmetini de veriyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.