Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer’de öğrenciler okullarına bisikletle gidiyor

Çevreyi korumayı ve çocukların bisiklet kullanma alışkanlığını artırmayı hedefleyen “Bisikletle Okula” etkinliği Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in katılımı ile başladı. Etkinlik kapsamında 48 öğrenci, karbon salımının...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2017 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer’de öğrenciler okullarına bisikletle gidiyor

Çevreyi korumayı ve çocukların bisiklet kullanma alışkanlığını artırmayı hedefleyen “Bisikletle Okula” etkinliği Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in katılımı ile başladı. Etkinlik kapsamında 48 öğrenci, karbon salımının azalmasına katkıda bulunmak için iki hafta boyunca okula bisikletle gidecek.

Nilüfer Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin işbirliği ile “Bisikletle Okula” etkinliği başlatıldı. Nazım Hikmet Kültürevi’nin önünden başlayan etkinliğin ilk gününe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Abdülkadir Karlık, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar, Nilüfer Sağlıklı Kentler Birliği Koordinatörü Necla Yörüklü, Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği Başkanı Arif Ertan Ayçetin de katıldı.

“Bisikletle Okula” etkinliğine katılan Hüsnü Züber İlkokulu ve Özel 3 Mart İlkokulu’ndan toplam 48 öğrenci, ellerindeki dövizlerle bisiklet kullanmanın önemine dikkat çektiler. Çocuklar “Bisiklet iyidir” “Bisiklet eşitliktir”, “Bisikleti sev doğayı koru”, “Araçtan in bisiklete bin” yazılı dövizler taşıyarak herkese mesaj verdi.

Bozbey: "Bisiklet en çevreci araç"

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de kurum olarak yıllardır bisiklet kullanımını desteklediklerini belirtti. Yüzüncüyıl, 19 Mayıs ve 29 Ekim Mahallelerindeki öğrencilerin okullarına gidip gelirken bisiklet kullanmalarına yönelik alışkanlıklarını geliştirmelerini istediklerini belirten Bozbey, “Bisikleti dünyanın en çevreci aracı olduğu için kullanmamız gerekiyor. Gökyüzünü kirletmememiz gerekiyor. Atmosfere karbon salımı bırakmamamız gerekiyor. Bu nedenle en önemli ulaşım aracımızın bisiklet olması gerekiyor. Eğer bisiklet kullanımını çocuklarımıza aşılayabilirsek ileride bisiklet kullanıcıları çoğalır. Birçok insan işlerine bisikletleriyle gidip gelir. Yakın yerlere gidecek olanlar da bisikletleri tercih ederler” diye konuştu.

Bozbey, daha çok kişinin bisiklet kullanmasını sağlanması halinde dünyanın daha temiz kalabileceğini belirterek şöyle konuştu: “En azından bugünkü şekliyle koruyabiliriz. Aksi takdirde gitgide kirlettiğimiz dünyayı yaşanmaz hale getirebiliriz. Çocuklarımıza da kötü bir miras bırakabiliriz. Bu nedenle özellikle karbon salımı olan ürünlerden uzak durmaya çalışalım. Onları kullanmamak ya da çok az kullanmak için çaba gösterelim. Bu geleceğimize bırakacak en büyük miras olur.”

Konuşmaların ardından öğrencilere Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü eğitmenleri tarafından ısınma hareketleri yaptırıldı. Bisiklet sevgisi anlatımlı yaka rozetleri ve araçlar için hazırlanan yapıştırmalar da çevreden geçen vatandaşlara dağıtıldı. Öğrenciler de kask ve dizliklerini takarak bisikletlerine bindi. Nilüfer Belediye Bakanı Mustafa Bozbey’in uğurladığı çocuklar Nilüfer Belediyesi Bisikletli Zabıta Ekibi eşliğinde, bisiklet yollarından okullarına gitti. “Bisikletle Okula” etkinliği okulların kapanacağı tarih olan 9 Haziran’a kadar sürecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.