Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer Belediyesi Gökçe Mahallesi’ne anasınıfı kazandırdı

Nilüfer Belediyesi, Gökçe İlkokulu bahçesinde uzun süredir atıl durumda bulunan binayı onararak anasınıfı öğrencilerinin hizmetine sundu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi eğitim alması...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer Belediyesi Gökçe Mahallesi’ne anasınıfı kazandırdı

Nilüfer Belediyesi, Gökçe İlkokulu bahçesinde uzun süredir atıl durumda bulunan binayı onararak anasınıfı öğrencilerinin hizmetine sundu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi eğitim alması ve iyi yetiştirilmesi bizim en büyük arzumuzdur” dedi.

Nilüfer Belediyesi eğitime katkılarını her geçen gün artırarak sürdürüyor. Okullarda bakım onarım yapan, spor alanları ve bahçe düzenlemeleri gerçekleştiren ve yardımcı personel vererek destek sağlayan Nilüfer Belediyesi, Gökçe Mahallesi’ndeki anasınıfı ihtiyacının karşılanmasına da önemli katkıda bulundu. Nilüfer Belediyesi Gökçe İlkokulu bahçesinde atıl halde duran binayı onararak anasınıfı olarak kullanılacak hale getirdi. Açılış törenine Başkan Burada karavanı ile makamını bu hafta Gökçe Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Gökçe İlkokulu Müdürü Elif İlhan, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, Gökçe Mahalle Muhtarı Fehmi Aslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Başkan Bozbey, çocukların iyi eğitilmesi gerektiğinin altını çizdi ve bu konuda öğretmenlerle yöneticilere çok iş düştüğünü ifade etti. Bozbey, “Her işin başı sağlık ama bize göre her işin başı eğitim. Eğitimli insanların sağlığını da koruyabildiğini biliyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak her yıl bütçemizin çok önemli bir miktarını eğitime ayırıyoruz. Çocuklarımızın iyi düzenlenmiş okullarda okumaları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bir taraftan okul yapıyoruz, anaokulları yapıyoruz, okulların genel ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz diğer taraftan da 172 personeli okullarda yardımcı personel olarak çalıştırarak, ailelerimizden gelecek katkıları azaltmak konusunda desteğimizi devam ettiriyoruz. Okullara verdiğimiz yardımcı personel desteğinin son derece önemli olduğunu düşüyorum. Türkiye’de Milli Eğitim ile bu kadar yakın, birbirini destekleyen, birlikte proje üreten bizim gibi il veya ilçe olduğunu zannetmiyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürümüze desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Her şey çocuklarımızın daha iyi eğitim alması için” dedi.

Çocukların sosyalsanat alanlarda gelişmeleri de çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Bozbey, “Bize özellikle kırsaldaki okul müdürü ve öğretmenlerimizin son derece faydası oluyor. Bu konuda onların destekleriyle biz çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Bu çocuklarımızın arasından başbakanlar, cumhurbaşkanları çıkacak. Bizler bugün varız ama yarın olmayabiliriz. Geleceğimiz dediğimiz çocuklarımızın iyi eğitim alması ve yetiştirilmesi, dünya insanı olarak özgür birey yetiştirilmesi bizim en büyük arzumuz ve isteğimizdir. Bu anlamda eğitime destek vermeye ve bütçe ayırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sınıf, faaliyet salonu ve oyun odası yer aldığı Gökçe Anasınıfı’nın açılışı yapıldı. Bozbey ve beraberindekiler sınıfı gezerek incelemelerde bulundu.

Başkan Bozbey, açılış töreninin ardından Başkan Burada karavanına geçerek vatandaşların talep ve önerilerine kulak verdi. Gökçe Mahallesi’nin Nilüfer’in gelişmekte olan mahalleleri arasında olduğunu kaydeden Bozbey, “Gökçe Mahallesi en fazla ilgi çeken mahallelerimizden bir tanesi. Çünkü nüfus ve ticari, sanayi yoğunluk bu tarafa doğru kayıyor ve cazip mahallelerimizden bir tanesi haline geldi” dedi.

Gökçe Mahallesi’nde planlamayı son aşamaya getirdiklerini belirten Bozbey şöyle konuştu: “Mahallemizin genel ihtiyaçları var ve tespit ettiğimiz ihtiyaçların önemli bir kısmını tamamlamış bulunmaktayız”.

Gökçe Mahallesi Muhtarı Fehmi Aslan da Nilüfer Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.