Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hague: Rejimin imkan vermediği yerlere de yardım götürülmeli

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Suriye’de rejimin imkan vermediği noktalara da yardım götürmek için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi. Hague, “İran’dan da Rusya’dan da bu konuda yardım bekliyoruz.” dedi. İngiltere...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Suriye’de rejimin imkan vermediği noktalara da yardım götürmek için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi. Hague, “İran’dan da Rusya’dan da bu konuda yardım bekliyoruz.” dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Gündeme ilişkin konuların ele alındığı görüşmenin ardından iki bakan basın toplantısı düzenledi. Suriye’deki gelişmeleri değerlendiren William Hague, Suriye’de insan durumun rahatlığa kavuşturulmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Rejimin imkan vermediği noktalara yardım götürmek için çalışılması gerektiğinin altını çizen Hague, bu konuda İran ve Rusya’dan yardım beklediklerini belirtti. Nükleer silahlardan arınılması için çalışıldığını vurgulayan Hague, Suriye Ulusal Koalisyonu’na da destek verdiklerini kaydetti.

Kıbrıs konusunda İngiltere’nin tavrının bilindiğini söyleyen Hague, “Tabi bu konuda uluslararası olarak büyük çaba sarf ediliyor. Biz bütün çabaların başarıya ulaşmasını diliyoruz. Önümüzdeki aylarda bunların halledilmesi için bir fırsat var.Bu gibi uzun zamandan beri devam eden uyuşmazlığın halledilmesi önemli.” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.