Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye ve Dominik afet işbirliği yaptı

Türkiye ve Dominik Cumhuriyeti arasında ‘afet yönetiminde işbirliği’ mutabakat zaptı imzalandı.Türkiye, Dominik Cumhuriyeti ve Katar'ın girişimleri ve Birleşmiş Milletler'in (BM) desteği ile 2011'de hayata geçirilen Hopefor Girişimi’nin...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye ve Dominik Cumhuriyeti arasında ‘afet yönetiminde işbirliği’ mutabakat zaptı imzalandı.
Türkiye, Dominik Cumhuriyeti ve Katar'ın girişimleri ve Birleşmiş Milletler'in (BM) desteği ile 2011'de hayata geçirilen Hopefor Girişimi’nin 3. Uluslararası Konferansı, Dominik Cumhuriyeti'nde devam ediyor.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Başbakanlık AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay’ın da katıldığı konferansın gündem maddelerini; ülkemizin uluslararası insani yardım faaliyetleri, bu alanda geliştirdiği strateji ve model, sivil asker-işbirliği ile ülkelerinden kaçmak zorunda kalan Suriyelilerin durumunun oluşturdu.

TÜRKİYE AFETLERDE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRİYOR

Afetlerde işbirliği çerçevesinde, çok sayıda ikili ve üçlü anlaşmalara imza atan, bölgesel işbirliği ittifakları kuran, BM ve NATO organları ile ortak çalışmalara katkı veren ve vermeye de devam eden Türkiye komşularıyla ve diğer ülkelerle, Avrupa Konseyi, ECO (Ekonomik İşbirliği Teşkilatı), KEİ (Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü), BM (Birleşmiş Milletler), NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü), AB (Avrupa Birliği), DPPI (Afet Önleme ve Afete Hazırlık Girişimi), PPRD (Doğal ve İnsan Kaynaklı Afetleri Önleme, Hazırlık ve Müdahale Programı) gibi uluslararası kurum ve kuruluşlarla afet ve acil durumlarda işbirliğine ve teknik bilgi - beceri paylaşımı da yapıyor
Son dönemde; Azerbaycan, Romanya, Yunanistan Afganistan, Pakistan, Endonezya, Makedonya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kazakistan, Belarus, Fransa ve Arnavutluk gibi ülkelerle afetlere ilişkin ikili anlaşmalar imzalandı, bir kısmıyla ise görüşmeler devam ediyor.

MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI

Bu çerçevede, Dominik Cumhuriyeti’nin Punta Cana şehrinde gerçekleştirilen Hopefor Girişimi’nin 3. Uluslararası Konferansı kapsamında Başbakan Yardımcısı Beşir ATALAY ve Dominik Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Vekili Manuel Trullois tarafından iki ülke arasında afet yönetiminde işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı imzalanmıştır.
Sözü edilen mutabakat zaptı ile iki ülke arasında, afetlere hazırlık, risk azaltma, insani yardım ve afetlere müdahale alanlarında ortak çalışmaların geliştirilmesi hedeflendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.