Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü otomatik silah keleşin mücidi Kalaşnikov hastaneye kaldırıldı

Ünlü otomatik silah keleşin (AK-47) mucidi Mihail Kalaşnikov (94) hastaneye kaldırıldı. Kalaşnikov’un komada olduğu belirtiliyor.Rusya’ya bağlı Udmurtiya Cumhuriyeti’nin başkenti İjevsk’te yaşamını sürdüren Kalaşnikov burada hastanede...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2013 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2013 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünlü otomatik silah keleşin mücidi Kalaşnikov hastaneye kaldırıldı
Ünlü otomatik silah keleşin (AK-47) mucidi Mihail Kalaşnikov (94) hastaneye kaldırıldı. Kalaşnikov’un komada olduğu belirtiliyor.

Rusya’ya bağlı Udmurtiya Cumhuriyeti’nin başkenti İjevsk’te yaşamını sürdüren Kalaşnikov burada hastanede tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Udmurtiya Sağlık Bakanı Vladimir Muzlov, “Yaşlı insan olduğu için yoğun bakım bölümüne aldık. Bir an önce ayağa kalkması için gerekli tedavi işlemleri yapılıyor. Mihail Timofeyeviç’e gereken tüm tedaviler uygulanmakta. Durumu normal ve doktorların kontrolü altında.” bilgisini verdi.

Rus basını, bu yılda Kalaşnikov’un 3. kez hastaneye kaldırıldığını hatırlattı. 18 Eylül’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ünlü silah mücidini ziyaret ederek kol saatini hediye etmişti. Kalaşnikov 10 Kasım’da 94. yaş gününü kutlamıştı.

İkinci Dünya Savaşı'nda yaralı olarak kurtulan Kalaşnikov, kendi adını taşıyan makineli tüfek markasını icat etmişti. 1947’den bu yana her yıl 100 binin üzerinde üretim yapan Kalaşnikov, yarım yüzyıldan bu yana ordular, silahlı gruplar ve isyancıların vazgeçilmez silahı haline geldi. Kalaşnikovlar dünyada en çok kullanılan piyade tüfeği olarak biliniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.