Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir Dershaneler Birliği: Kimin söylediğine inanacağımızı şaşırdık

Balıkesir Dershaneler Birliği Başkanı Erdoğan Dönmez, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam bir televizyon programında dershanelerin kapatılmasıyla ilgili değerlendirmelerini şaşkınlık içinde dinlediklerini söyledi. Dönmez, "Kimin...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir Dershaneler Birliği: Kimin söylediğine inanacağımızı şaşırdık
Balıkesir Dershaneler Birliği Başkanı Erdoğan Dönmez, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam bir televizyon programında dershanelerin kapatılmasıyla ilgili değerlendirmelerini şaşkınlık içinde dinlediklerini söyledi. Dönmez, "Kimin söylediğine inanacağımızı şaşırdık. Bu kadar tutarsızlık ve devletin üst kademesindeki insanların bu kadar birbirinden farklı demeç vermesi garip." dedi.

Dershanelerin kapatılmasına yönelik hükümet üyelerinin birbirinden farklı açıklamalarını, "Türkiye'de çok garip işler oluyor." şeklinde yorumlayan Dönmez, söz konusu kanun teklifinin 15 gün sonra Bakanlar Kurulu'na geleceğini hatırlattı. Oradan ne çıkacağını tahmin etmenin mümkün olmadığını söyleyen Dönmez, "Tamam, dershaneleri kapatacaklar da o kadar insanı güvence altına almak için nasıl tedbirler alacaklar? Bunu da bilmiyoruz, yani bu konuda soru işaretleri var. Başbakan'ın konuşmasında verdiği bazı bilgilerin, kendisine yanlış aktarıldığı kanısındayım. Dershane parası ödeyemediği için intihar eden kişinin gazete kupürünü gösterdi." şeklinde konuştu. Dershane olmazsa özel okul olunması için bir çaba olduğunu hatırlatan Balıkesir Dershaneler Birliği Başkanı, "Özel okul olursak, bizim öğrencilerden talep edeceğimiz rakamlar daha da büyüyecek. Dershane parasını ödeyemeyenler, o zaman özel okul parasını nasıl ödeyecekler? Meslek liselerinin öğrencilerinin, ekonomik koşullardan dolayı dershanelere gidemediğini Başbakan söyledi ancak meslek liselerinde sınavsız geçiş diye bir kavram var. Yani çocuk sınava girmeden, meslek yüksekokuluna gidebiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bir sürü kavram kargaşası olduğunu savunan Erdoğan Dönmez, şöyle devam etti: "Birilerinin bunu doğru bir şekilde dile getirip ortak bir birliktelikte buluşulması gerekiyor. Dünkü konuşmasında Başbakan'ın. dershaneleri kapatma konusundaki kararlılığının farkına vardık, zaten bunun farkındaydık ancak bunun için şu andaki yaşayan kurumlara, özel okul yapmak gibi anlamsız bir teklifin dışında sunacakları ikinci alternatifin olup olamayacağını bilemeyiz. Yani, 'Özel okul olacaksınız olun, olmayacaksanız kapayın, yolunuza bakın.' gibi bir kavram çıkarsa biz de ana işimiz olan eğitimi bir şekilde sürdüreceğiz. Sonuçta çocuklarımız üniversite sınavına girecek. Çocuklar da bu eğitimi isteyecekler. Eğer dershaneler kaldırılırsa bu iş yeraltına iner, özel derslere döner."

Başbakan Erdoğan'ın çok kararlı olduğuna dikkat çeken Dönmez, "Ama yanlış yol bizce. Bu yanlışlığı nasıl doğrultacaklar bilmiyorum. Daha önce Güney Kore'de denendi, denenen yerler var. Dünyanın her yerinde dershane kavramı var. Bazı aksaklıklar ve yanlışlıklar varsa bunu düzeltip de daha sağlıklı bir hale getirmek varken 'kapattım' demek yok ki. O zaman okullarda bir sürü yanlışlıklar var, devlet okullarında birçok adaletsizlikler var, illerdeki okullarda bile farklılıklar var. O zaman onlarda yanlış var diye onları da kapatalım. Türkiye'de çok garip işler oluyor, anlamak mümkün değil. Bazen yorum yapmakta bile zorlanıyoruz." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.