Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşadamı Alkan: Yapmak varken, köprü yıkmak olmaz

Hataylı oda başkanları toplumun eğitim seviyesine katkıda bulunan dershaneleri kapatmanın abesle iştigal olacağını söyledi. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, dershanelerin bir ihtiyaçtan ortaya çıktığını, kapattım...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hataylı oda başkanları toplumun eğitim seviyesine katkıda bulunan dershaneleri kapatmanın abesle iştigal olacağını söyledi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, dershanelerin bir ihtiyaçtan ortaya çıktığını, kapattım demenin doğru bir karar olmayacağını ifade etti. Dershaneleri kapatmanın işsizler ordusuna yeni işsizler katacağını belirten Başkan Çinçin, "Dershane kapatma konusu, sadece eğitimcileri değil gayri mülk sahiplerini, bankaları içine alan, verilmiş sözleri kapsayan bir konudur. Ayrıca dershanecilik sadece Türkiye'de yok. İhtiyaç olmasa gelişmiş ülkelerde de olmazdı. Konunun taraflarının kararı esas alınmalıdır. Çalıştay düzenlenip uzmanların fikirlerine başvurulmalıdır. Kapatılacağına ihtimal vermiyorum.” dedi.

Dershanelerin kırsal kesimdeki öğrencilere katkı sağladığını belirten Hatay Esnaf Odaları Birliği Başkanı (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz, “Kırsal kesimde okuyan öğrenciler okullarda aldıkları bu eğitimle sınav maratonuna katılamazlar. Ancak dershanelerin katkısıyla bu açık kapanabilir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershane konusunu oldubittiye getirmesi doğru olmaz. Kapatma konusu ülkede olumsuz bir rüzgar estirdi. Dershane camiasını, öğretmenini üzdü. Dershanenin kapatılması sadece eğitimcileri değil çevre esnafını da etkiler. Dershanecilerin eğitimin yanı sıra ticarette yaptığı unutulmamalıdır. Dershaneyi kapatmak demek aynı zamanda bağlı bulunduğu iş kollarını ve yapılan yatırımları görmezden gelmek demektir. Ortak noktada buluşulması gerekir.” açıklamasında bulundu.

BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLARDA EĞİTİM YAPILIYOR
AK Parti’nin böyle yanlış bir karara imza atacağına ihtimal vermediğini ifade eden Hataylı İşadamı Mehmet Alkan, “Yaptırdığım okullarda halen birleştirilmiş sınıflarda öğrencilerin eğitim aldığı yerde dershanelerin kapatılmasını konuşmak abesle iştigaldir. Kırsal kesimlerde okulların çoğunda bu şekilde eğitim verilmektedir. Doğru birdir. Köprü yapmadan köprü yıkmak olmaz. Dershaneler kapatılırsa kırsal kesimin çocukları aradaki bilgi boşluğunu kapatamayacağı için sınavlarda başarılı olamaz.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.