Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamu-Sen, Diyarbakır buluşmasını protesto etti

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da Mesut Barzani ve Şivan Perver’le bir araya gelmesini protesto etti. İstanbul Valiliği önünde yapılan basın açıklamasında Diyarbakır buluşması rezalet olarak...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamu-Sen, Diyarbakır buluşmasını protesto etti
Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da Mesut Barzani ve Şivan Perver’le bir araya gelmesini protesto etti. İstanbul Valiliği önünde yapılan basın açıklamasında Diyarbakır buluşması rezalet olarak nitelendi.

Türkiye Kamu-Sen üyesi yaklaşık yüz kişi, saat 12.30 sıralarında İstanbul Valiliği önünde toplandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mesut Barzani ve Şivan Perver ile bir araya gelmesine tepki gösteren grup, ‘Kardeşliğe evet, kalleşliğe hayır’, ‘Şivan Perver değil vatanseveriz’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ ve ‘Türk Kürt kardeştir, bunu bölen kalleştir’ şeklide slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen İstanbul Şube Başkanı Hanefi Bostan, Türkiye’de zor bir dönemin yaşandığını ve Türk milletinin acı bir imtihandan geçtiğini savundu. Diyarbakır’daki buluşmayı hainlik ve rezalet olarak nitelendiren Hanefi Bostan, “Habur olayı ile başlayan, Oslo görüşmeleriyle devam eden, terörist başıyla yapılan müzakerelerle ivme kazanan rezalet, Diyarbakır’da Kürdistan eyaletinin dillendirilmesiyle son aşamasına gelmiştir. Bundan sonraki aşama, AKP iktidarının Kürdistan’ın özerkliğini resmen tanıması ve federalizmin ilan edilmesi olacaktır.” şeklinde konuştu.

Hükümeti ağır dille eleştiren Hanefi Bostan, “Sizin yol arkadaşınız, hainler, bölücüler, katiller, Türk düşmanları olabilir. Biz bu ihaneti asla kabul etmiyoruz. Kısacası, ‘kardeşliğe evet kalleşliğe hayır’ diyoruz. Ne yazık ki, Diyarbakır’da yaşanan bu rezalet, aklıselim bütün insanlarımızı derinden yaralamıştır. Ne yazık ki, Diyarbakır’da, Kürdistan naralarının atıldığı, üniter devlet yapımızın mezarının kazıldığı, federalizmin yol haritasının çıkarıldığı, İmralı’ya özgürlük provalarının yapıldığı, genel affın kapılarının aralandığı bir rezalete şahit olduk. Ne yazık ki iktidar Diyarbakır’da, Türk düşmanlarıyla kol kola, tün Türkiye’ye bölücülüğün düetini dinletmiştir. Bu kafayla giderse, iktidarın, Türk milleti korosunun sesini duyacağı günler de inşallah yakın olacaktır.” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.