Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun TSO’dan dershanecilere destek

Hükümetin dershaneleri kapatmaya yönelik tutumu ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın yasa teklifi çalışması sürerken, dershaneciler de hizmet verdikleri illerde kamuoyu bilgilendirmeye ve destek ziyaretlerine devam ediyor. Samsun Ticaret ve Sanayi...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun TSO’dan dershanecilere destek
Hükümetin dershaneleri kapatmaya yönelik tutumu ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın yasa teklifi çalışması sürerken, dershaneciler de hizmet verdikleri illerde kamuoyu bilgilendirmeye ve destek ziyaretlerine devam ediyor. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Samsun Özel Dershaneler Birliği üyeleri, yönetim kurulu üyelerinden destek istedi. Odanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, dershanecileri desteklediklerini belirterek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun hafta sonu yaptığı açıklamaya bağlı olduklarının kaydetti.

Odanın yönetim kurulu başkanlığında gerçekleşen ziyarette 41 üyesi bulunan Samsun Dershaneler Birliği adına Sınav Dershanesi Müdürü Osman Teber, Bilgi Test Fen Dersanesi Müdürü Halit Öztürk, Yeni Bakış Dershanesi Müdürü Huriye Taç ve Sakarya Dershanesi Genel Müdürü Ahmet Menteş’ten oluşan heyeti, Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ağırladı. Ziyarette Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin ve Meclis Başkan Vekili Aydın Özvatan da katıldı.

Ziyaret amaçları hakkında oda yönetimine bilgi veren Sınav Dershanesi Müdürü Osman Teber, 1 milyon 800 bin öğrencinin üniversite sınavlarına hazırlandığı, 400 bin öğrencinin üniversitelere yerleştiği bir ülkede ihtiyaçtan doğan dershanelerin kapatılmak istenmesini demokratik bulmadıklarını söyledi. Dershanelerin eğitimdeki başarısızlığın sebebi gibi gösterilerek kapatılmasına karşı olduklarını ifade eden Teber, "Eğitimin sorunlarını ve üniversitelere seçme problemini çözmeden kapatma işlemine giderseniz demokratik bir işlem olmaz. Yasal zeminde 100 bin kişilik sesimizi duyurarak haklarımızı arayacağız. Bizler çocuklarımızı sınavlara en iyi şekilde hazırlamak istiyoruz. Bizi eğitim başarısızlığının sebebi olarak gösterip kapatamazsınız. Demokratik bir ülkede böyle bir şey olmaz. Ama öyle bir duruma geldik ki darbe dönemindeki girişimler gibi emirle kapattırmak istiyor. Desteklerinizi almaya geldik." dedi.

"DERSHANELERİN ALTERNATİFİ ÖZEL OKUL OLAMAZ"

Başbakan Erdoğan’ın özel okul veya açık lise teklifiyle ilgili düşüncelerini paylaşan Teber, "Özel okulun maliyeti bellidir. O kadar zengin insanlar değiliz. Arsaya, okul binasına para verecek gücümüz yok. Böyle bir gelirimiz olsaydı sanayici ve işadamlarımız bu güne kadar zaten açarlardı. Açılan okullarda zaten yüzde 60 kapasitenin altında çalışıyor. Teşvik vereceğini söylüyor ama rakamı açıklamıyor. Özel okul olduğumda öğrenci başına 10 bin lirayı nasıl verecek, nereden verecek. Böyle bir sistemde okullaşamayız. Dershanenin alternatifi özel okul değildir. Kapanmayanlara para cezası, hapis cezasına kadar gideceğini söylüyor. Bu konuda açık net fikirleri yok. Yasal zeminde kamuoyunu bilgilendirmeye, destek istemeye çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"DESTEKLİYORUZ"

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, hafta sonu TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklığı’nun dershanelerin kapatılmasının yanlış olacağına dair açıklama yaptığını hatırlatarak, "TOBB başkanımız açıklama yaptı. Bu açıklama, dershanelere destek konusundaki tavrımızı net şekilde ortaya koymaktadır. Biz de destekliyor, kapatılmasını doğru bulmuyoruz." şeklinde konuştu.

ÖZEL OKULA DÖNÜŞMESİ MANTIKLI DEĞİL

Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ise Samsun’da odaya üye 61 tane eğitim kurumu bulunduğu bilgisini vererek, "Burada büyük bir istihdam da var. Ciddi insan istihdamı söz konusu. Bir işyerinin kapatılmak istenmesi hoş bir durum değil. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu konuda sizinle birlikteyiz. Sayın borsa başkanımız gerekli mesajı verdi. Eğitimin sorunları ve ihtiyaçları çözüldükten sonra harekete geçilse onay veririz. Özel okullarda okuyan öğrenci sayısı yüzde 55. Özel okulların açılması dershanelerin gerekliliğini ortadan kaldırmıyor. Dershaneye gönderen kesim belli. Zenginler özel ders aldırıyor. Mağdur olacak kesim belli. Özel okul fiyatın 10 bin liradan aşağı düşmüyor. Özel okula dönüşmesi mantıklı görünmüyor." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.