Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da en çok atık pil toplayan okullar ödüllendirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çevreye duyarlı nesil yetiştirmek amacıyla düzenlenen ‘Atık pil toplama kampanyası’nda en dereceye giren okulla ödüllendirildi. Kampanya kapsamında şehir genelinde 22 bin tondan fazla atık pil toplandı.Bursa...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2017 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da en çok atık pil toplayan okullar ödüllendirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çevreye duyarlı nesil yetiştirmek amacıyla düzenlenen ‘Atık pil toplama kampanyası’nda en dereceye giren okulla ödüllendirildi. Kampanya kapsamında şehir genelinde 22 bin tondan fazla atık pil toplandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında bir dizi program düzenleyerek çevreye duyarlı nesil yetiştirmeye katkı sağlıyor. Bu kapsamda Bursa genelinde yapılan okullar arası ‘Atık pil toplama’ kampanyasında dereceye girenler, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu’ndaki törenle ödüllendirildi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, tüm okulların ‘atık pil toplama’ kampanyasına büyük ilgi gösterdiğini, bunun da kendilerini sevindirdiğini söyledi. Yeşil Bursa ve çevreci bir gençliğin yetişmesi için gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceklerini belirten Karlık, kampanya sayesinde 22 bin tondan fazla atık pil toplandığını, öğrenciler arasında çevreye duyarlılığın arttığını ifade etti.

Konuşmaların ardından kampanyada dereceye giren Yıldırım Şehit Piyade Onbaşı Orhan Tezcan İlköğretim Okulu, Osmangazi Sönmez İlköğretim okulu, Karacabey Atatürk İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenlerine ödülleri takdim edildi.

Ödül töreninin ardından ‘Ben Çöp Değilim’ adlı müzikal oyun çocuklarla buluştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.