Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hoşgörü gününde 'Birlikte Yaşardık' sahnelendi

Adana'da Dünya Hoşgörü Günü dolayısıyla Fırat Kültür Merkezi oyuncularınca sergilenen 'Birlikte Yaşardık' isimli tiyatro oyunu beğenildi. Adana Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi Derneği'nce (ADM) gerçekleştirilen etkinlikler...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hoşgörü gününde 'Birlikte Yaşardık' sahnelendi
Adana'da Dünya Hoşgörü Günü dolayısıyla Fırat Kültür Merkezi oyuncularınca sergilenen 'Birlikte Yaşardık' isimli tiyatro oyunu beğenildi.

Adana Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi Derneği'nce (ADM) gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde Çukurova Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu Murat Genç yazdı. Murat Gedik ve Ömer Okuyan'ın yönettiği oyunun müziklerini Ferdi Karameşe yaptı. Komedi tarzında iki perdelik oyun 120 dakika sürüyor.

ADM Başkanı Avukat Mehmet Aygün, oyun öncesi yaptığı konuşmada, olaylara bakış açılarının farklı olabileceğini ancak farklılıkları zenginlik görmek gerektiğini söyledi. Aygün, "Bu sayede kardeşliğimizi tesis etmiş oluruz." dedi.

ADM Başkan Yardımcısı Şaban Üçgül de Çukurova Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdulkerim Özkul'a kendilerine verdikleri destekten dolayı çiçek takdim etti.

Oyunda, aynı evde yaşamak zorunda kalan Türk, Yahudi, Rum, Kürt ve Roman karakterler üzerinden, önyargılar esprilerle iğnelenerek anlatılıyor. Özeleştirilerle konuya içeriden bir ayna tutan oyunda izleyici oyunla birlikte, hep dışlanan ötekinin yerine kendini koyma imkânı bulabiliyor.

Oyunda, Osmanlı Konağı’nın sahibi Muzaffer Bey’in yurt dışına çıkmasını fırsat bilen konağın uşağı Kamil, konağı aynı anda dört farklı kişiye kiralar. Böylece Muzaffer Bey’den tahsil edemediği alacaklarını tahsil etmeyi düşünür. Ancak evdeki hesap çarşıya uymaz ve kiracılardan topladığı paraları Muzaffer Bey’in alacaklısı olan tefeciye borcun ilk taksidi olarak kaptırır. Kiracıların her biri farklı etnik kökenden ve farklı kültürlerden olduğu için bir arada durmaları oldukça zor görünmektedir. Muzaffer Bey’de çıktığı seyehatten aniden geri dönünce Kamil çok zor bir durumda kalır. Bir yandan konak elden çıktı çıkacak, diğer yandan konakta, kavga ve gürültünün haddi hesabı yoktur. Konağın kurtulması için tek çare Muzaffer Bey’in Dedesi’nden kalan değerli vazoyu bulup satmaktır.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.