Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rum Meclis Başkanı: Türkiye uluslararası alanda kınanmalı

Rum Temsilciler Meclisi Başkanı Yannakis Omiru, Kıbrıs müzakerelerinin son yıllarda Türkiye’nin Kıbrıs’ta ‘iki devletli’ bir çözümü zorlama stratejisine bağlı olarak çıkmazda olduğunu söyledi.Atina Kapodistrian Üniversitesi tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rum Temsilciler Meclisi Başkanı Yannakis Omiru, Kıbrıs müzakerelerinin son yıllarda Türkiye’nin Kıbrıs’ta ‘iki devletli’ bir çözümü zorlama stratejisine bağlı olarak çıkmazda olduğunu söyledi.

Atina Kapodistrian Üniversitesi tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşan Omiru, Kıbrıs sorunun uluslararası bir sorun olduğuna dikkat çekti ve Türkiye’nin uluslararası alanda kınanması gerektiğini savundu.

Kıbrıs müzakerelerinin son yıllarda Türkiye’nin “iki bölgeli, iki devletli bir ortaklık, garanti hakları ve yabancı askeri varlığı temelinde bir çözüm önermeye devam etmesinden dolayı bir çıkmaza girdiğini öne süren Yannakis Omiru, “Mücadelemiz sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’ni ve Kıbrıs Helenizmini korumaktır.” dedi.

Türkiye’nin AB yükümlülüklerine uymayı reddinin AB müzakere sürecini tamamen sona erdireceğini kaydeden Omiru, Kıbrıs’ın doğalgaz kaynaklarını kullanımıyla Kıbrıs sorununun çözümü arasında bir bağlantı olmadığını ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.