Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gıda il müdüründen üreticilere karekod hatırlatması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca sahte, taklit ve tağşiş edilmiş ürünlerin üretimini ve satışını engellemek, halkımızın güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren Ürün Doğrulama Takip...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca sahte, taklit ve tağşiş edilmiş ürünlerin üretimini ve satışını engellemek, halkımızın güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren Ürün Doğrulama Takip Sistemi (ÜDTS) hayata geçirilecek. Sistem alkollü içkiler, takviye edici gıdalar, enerji içecekleri, bebek mamaları ( formülleri, ek gıdalar), siyah çay, bitkisel sıvı yağlar ve balı kapsıyor.

Tüketiciler ürün kimlik numarası ile ürünü sorgulayabilecekleri sistemin hayata geçmesine sayılı günler kala Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel'den gıda işletmelerine uyarı geldi.

Ankara'da sistem dahilinde karekod uygulamasına geçecek çok sayıda işletme olduğunu belirten İl Müdürü Temel, firmaların 31.12.2013 tarihine kadar www.udts.com.tr adresine karekod uygulaması için başvurması gerektiğini ancak şimdiye kadar Ankara'dan sadece 3 işletmenin başvuru yaptığını kaydederek, işletmeleri bu konuda acele etmeleri için uyardı.

Sistem hakkında bilgi veren Temel, 7 ürün grubunda etiket bilgilerinin yanı sıra üzerinde www.udts.com.tr yazan turuncu bir şerit bulunacağını, vatandaşların alış veriş yaptıktan sonra bu şeridi kazıyarak altındaki etiket numarasını 7364'e sms göndererek, 444 37 09 nolu telefonları arayarak veya www.udts.com.tr internet adresinden sorgulayarak ürün hakkında bilgi alabileceklerini söyledi. Bu sistemle gıda denetçilerinin el terminaliyle etiket bilgilerini okutarak ürün hakkında bilgi alacağını da ifade eden Temel, bu sistemin gıda denetiminde yeni bir sayfa açacağını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.