Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manavgat Kırmızı Et Birliği kuruldu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kırmızı Et Birliği kuruldu. Manavgat Kırmızı Et Birliği'nin müstakil binasında hizmet verinceye kadar Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği(MASÜB) bünyesinde hizmet vereceği bildirildi. Manavgat,...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manavgat Kırmızı Et Birliği kuruldu
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kırmızı Et Birliği kuruldu. Manavgat Kırmızı Et Birliği'nin müstakil binasında hizmet verinceye kadar Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği(MASÜB) bünyesinde hizmet vereceği bildirildi.
Manavgat, Kırmızı Et Birliği'nin kurulmasınya üçüncü birliğine kavuştu. İlçede Kırmızı Et Birliği yanı sıra Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği ile Bal Üreticileri Birliği bulunuyor.
2005 yılında kurulan 5 birlikte üçünün iki yıl üst üste kongreye gitmediği için Defne, Narenciye ve Örtüaltı Sebze ve Meyve Yetiştiriciler Birliği'nin kapandığı belirtildi.
MASÜB Başkanı Bilal Ay, birlik binasında yaptığı açıklamada, 27 kurucu üye ile Manavgat Kırmızı Et Birliği'nin kurulduğunu söyledi. 29 Kasım'da yapılacak genel kurul toplantısıyla birlik yönetiminin şekilleneceğini kaydetti. Birliğin kurulmasını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın onayladığını belirten Ay, Manavgatlı yetiştiricilerin kesim sonrası destekleme için Antalya'ya gitmeye gerek kalmayacağını söyledi. Ay, sözlerini şöyle sürdürdü:"Manavgatlı yetiştirici hayvan kesim sonrası destekleme parası alma işlemleleri için Antalya'ya gitmesine gerek kalmayacak. Manavgat'ta kayıtlı 36 bin büyükbaş, 135 bin küçükbaş hayvan var. Kırmızı Et Birliği kendi ayakları üzerinde durma ve varlığını sürdürmek için MASÜB bünyesinde faaliyetlerini sürdürecek. MASÜB'ün 8 yıllık birlik deneyimini Kırmızı Et Birliği'n de yararlanması için destek olacağız. "
Anaç sığır ve buzağı destekleme başvurularının başladığını belirten Ay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın anaç sığır başı 225, buzağı için 100 lira destekleme yaptığını söyledi.
YEDİ YIL ÖDEMELİ ÇOK BAŞLIKLI SIĞIR KREDİ DESTEĞİNE YETİŞTİRİCİ TALİP OLMADI
Başkan Ay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 3 yıl önce 2 yıl ödemesiz 7 yıl sıfır faiz ödemeli çok başlıklı sığır kredi desteğine köydeki yetiştiricilerden başvuru yapılmadığını söyledi.
Bölgede 10, 100 ve 100 baş üstü büyükbaş hayvancılığını yaygınlaşması için verilen 7 yıl sıfır faizli krediden genelde turizmciler ve işadamlarının yararlandığını belirten Ay, Manavgat'ta 100 ve 3 bin başlıklı 8 özel çiftliğin bulunduğunu ve süt sağım üniteleri bulunan çiftliklerin sütünü genelde iç piyasa satışı için süt firmalarının aldığını kaydetti. Ay,"Bakanlığı 3 yıl önce çok başlı sığırcılığın yaygınlaşması için verdiği 7 yıl ödemeli kredi başvurusuna köylerden başvuru olmadı. Genelde başvurulan turizmciler ve işadamlarında olduğu için özel çiftlikler kuruldu. Köylerimizde 10 başlık ve üzeri süt sığırcılığı yaygınlaşmış olsaydı süt soğutma tankları kuracaktık. Günlük 300, 400 litre sütün olduğu bir köye süt soğutma tankı koymamız çok zor. " ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.