Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl’e dev yatırım

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, İnegöl’e toplam 60 milyon 443 bin TL’lik yatırım yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl’e dev yatırım
Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, İnegöl’e toplam 60 milyon 443 bin TL’lik yatırım yaptı.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, diğer ilçelerde olduğu gibi İnegöl’de de yatırım atağına geçtiklerini vurguladı. Bu kapsamda, İnegöl’e toplam 60 milyon 443 bin TL’lik yatırım yaptıklarına dikkat çeken Çetinavcı, “Bütünşehir Kanunu ile sorumluluk alanımıza giren ilçelerde altyapı seferberliği başlattık. Hedefimiz, ilçelerimizi, sağlıklı ve kesintisiz altyapı ağına kavuşturabilmek. Bu doğrultuda bütün imkanlarımızı seferber ettik” dedi.

İnegöl’ün Akıncılar, Lütfiye, Yeniyörük, Aşağıballık, Sarıpınar, Kulaca, Dipsizgöl, Konurlar, Hamamlı, Sungurpaşa, Kozluca, Boğazköy, Çamköy, Halhalca ve Kurşunlu mahallelerine 112 kilometrelik içme suyu şebeke hattı inşa ettiklerini belirten Çetinavcı, bununla birlikte 19 mahalleye daha 61 kilometrelik içme suyu şebeke hattı yapılmasını öngördüklerini dile getirdi.

Aşağıballık, Hamamlı, Konurlar, Dipsizgöl, Kozluca, Maden, Alibeyköy, Süleköy, Çavuşköy, Şehitler, Mezit, Özlüce, Sungurpaşa, Karagölet, Sülüklügöl, Karahasanlar, Turgutalp, Hacıkara, Halhalca mahallelerinde 47 kilometrelik kanalizasyon hattının devreye alındığını ifade eden Çetinavcı, İnegöl’ün 9 mahallesinde daha 20 kilometrelik kanalizasyon hattı yapımının planlandığını vurguladı.

Hocaköy, Sarıpınar, Akıncılar, Yukarıballık, Yeniyörük, Kulaca, Kocakonak, Çaylıca ve Güneykestane mahallelerinde 32 kilometrelik içme suyu isale hattını tamamladıklarını belirten Çetinavcı, 16 mahallede daha 140 kilometreden oluşan içme suyu isale hattının devam ettiğine işaret etti.
İnegöl’de 6’sı tamamlanmış 27 adetten oluşan içme suyu deposu yatırımı ile yaklaşık 8.5 kilometrelik tarımsal sulama isale hattını da tamamladıklarını ifade eden Çetinavcı, 2’si proje, 3’ü de ihale aşamasında olmak üzere toplam 5 adetten oluşan sulama göleti ve sulama havuzu projesi bulunduğunu da sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.