Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal bilgiler öğretmenlerine tarih vurgusu

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Bursa’da Eğitim Günleri’nde sosyal bilgiler öğretmenlerine tarihin önemi anlatıldı.Atatürk Ortaokulu tarafından düzenlenen eğitim panele İl Milli Eğitim Müdürü Atilla...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sosyal bilgiler öğretmenlerine tarih vurgusu
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Bursa’da Eğitim Günleri’nde sosyal bilgiler öğretmenlerine tarihin önemi anlatıldı.


Atatürk Ortaokulu tarafından düzenlenen eğitim panele İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve çok sayıda öğretmen katıldı. Panelde Etkili Öğretmenlik, Ders Anlatımda Yeni Yaklaşımlar ve Öğretim Yöntem ve Teknikleri konusunda bilgiler verildi. Panelde ayrıca öğretmen ve öğrencilerle Sosyal Bilgiler ile İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersiyle ilgili yapılan anket sonuçları da paylaşıldı.


Bursa eğitiminin son yıllarda yukarı doğru hızlı bir ivme yakaladığını ifade eden Atilla Gülsar, “Büyük fedakârlık ve özveriyle çalışan öğretmenlerimizin işi sadece derse girip çıkmakla bitmiyor. Öğretmenler hayallerinde, rüyalarında bile öğrencilerini görüyor. Benim öğretmenim 7X24 saat çalışıyor” dedi.

ÖĞRENCİLER ROL ÜSTLENMELİ

Ders işlenirken değişik eğitim materyalleri ve görselliğin kullanılmasının önemine vurgu yapılan panelde, ders anlatımlarının zenginleştirilmesi, drama yönteminin kullanılması, gerçek yaşam ortamlarını model alan ortamların oluşturulması gibi konular anlatıldı.

Tarihi mekânları ziyaret eden öğrencilerde kalıcı öğrenmenin sağlandığı ifade edilen panelde, bir dakika önce söylenen sözün bile tarih olduğu kaydedildi.
Tarih derslerinin sadece geçmişle ilgili olmadığı ve geleceği ilgilendiren ve yön veren bir ders olduğu vurgulandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.