Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orhaneli'nde 0-6 yaşındaki çocuklara tedbir amaçlı çocuk felci aşısı yapılıyor.

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, 0-6 yaş çocuklara çocuk felci damlama aşısı yapılıyor.Gazipaşa Mahallesi'nde 0-6 yaş arası toplam 92 çocuğa ağızdan alınan damlama ve destek aşına aileler yoğun ilgi gösteriyor. Orhaneli Aile Toplum Merkezi'nde...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orhaneli'nde 0-6 yaşındaki çocuklara tedbir amaçlı çocuk felci aşısı yapılıyor.
Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, 0-6 yaş çocuklara çocuk felci damlama aşısı yapılıyor.

Gazipaşa Mahallesi'nde 0-6 yaş arası toplam 92 çocuğa ağızdan alınan damlama ve destek aşına aileler yoğun ilgi gösteriyor. Orhaneli Aile Toplum Merkezi'nde yapılan aşı çeşitli periyotlarla yapılmaya devam ederken Sağlık Bakanlığı, Suriye'de 14 yıl sonra çocuk felci vakalarına rastlandığı yönündeki haberlerle ilgili sağlık bakanlığı tarafından aşı kampanyası başlattıldı.

Suriye'de çocuk felci salgını olabileceği duyumu alındıktan sonra Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu bir değerlendirme yaparak, hastalık girişini engellemek üzere bazı tedbirlerin alınmasını kararlaştırdı. Orhaneli Gazipaşa Mahallesi'nde ikamet eden Suriye'li bir aile olduğu için mahallede ikametgah eden 0-6 yaş arası çocuklara tedbir amacı damla aşı yapılıyor. Aileler çocuklarını aşı yaptırmak için sıraya girereken ailerler bu uygulamdan memnun oldukları belirterek, "Çocuklarımzı her türlü hastalıktan korumak için ne gerekiyorsa yapmak zorundayız bizler onlar için yaşıyoruz" diye konuştular.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.