Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkeş: Memur çocuğunu özel okula gönderemiyor

Erzurum İli Memurlar Derneği (ERİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Türkeş, ekonomik sıkıntı içerisindeki memurların çocuklarını özel okula göndermek yerine dershane veya etüt merkezlerine gönderdiğini açıkladı. Dernek binasında...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkeş: Memur çocuğunu özel okula gönderemiyor
Erzurum İli Memurlar Derneği (ERİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Türkeş, ekonomik sıkıntı içerisindeki memurların çocuklarını özel okula göndermek yerine dershane veya etüt merkezlerine gönderdiğini açıkladı.

Dernek binasında basın açıklaması yapan Turgay Türkeş, dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasına karşı olduklarını açıkladı. Türkeş, özel okul ücretlerinin ortalama 15 bin liradan başladığını belirterek,"Orta halli bir memur çocuğunu nasıl özel okula gönderebilir. Memur ancak eğitim çağındaki çocuğunu üniversiteye, Anadolu ve fen liselerine ancak düşük ücretli olduğu için özel dershanelere ya da milletin himmetiyle kurulmuş olan ücretsiz okuma salonlarına gönderebilmekte." dedi.

Türkeş, dershanelerin de toplumun önemli eğitim kurumlarından ve sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğuna vurgu yaparak,"Aile ile devlet arasındaki her toplumsal kademe sivil toplumun içine dahil edilebilir. Bilinen kar amacı gütmeyen STK'ların yanında ekonomik işletmeler ve dolayısıyla Dershanelerde sivil toplumun bir parçasıdır. Dershaneleri kapatmak sivil toplumun bir organını topluma zarar verecek bir şekilde neşterle kesmektir. Sivil toplumun kangrene dönmüş eğitim sisteminin bir sonucu olarak ortaya çıkan dershanelerin kapatılması sosyal eşitsizlikleri koyulaştırır ve sivil toplum tarafından törpülenmesinin imkanını azaltır. Böyle bir uygulama için doğru zaman şu anki zaman değildir. Bizler memurlar olarak zaten belli bir bir ekonomik sınıf içinde yer aldığımız da göz önünde bulundurularak; şehrimizde en fazla 2 bin TL olan dershaneler yerine 15 bin TL civarından başlayan özel okullara çocuklarımızı göndermemizin beklenmesi doğru değildir. Erzurum İli Memurlar Derneği olarak hükümetimiz ve yetkili organlarının dershanelerin ve etüt merkezlerinin kapatılması yönündeki tasarıyı tekrar gözden geçirerek sivil iradeye bir kez daha güvenmelerini ve saygı duymalarını bekliyoruz. Dershaneler kapatılacak diye yapılan dayatmalara ve toplumun çok ciddi kesiminin tepkisine rağmen bu hususta ısrar edilmesine karşıyız. Mesele çocuklarımızın geleceği ise bu hususta bizim de söz sahibi olmamamız gerekmez mi?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.