Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ergün: En büyük 10 ekonomiyi hedefleyen Türkiye bilişimde sıçrama yapmalı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Ekonomisi her geçen gün gelişen ve 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye, yazılım alanında büyük bir sıçrama yapmalıdır." dedi.    Doğu...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Ekonomisi her geçen gün gelişen ve 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye, yazılım alanında büyük bir sıçrama yapmalıdır." dedi.

    Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Muallimköy Teknoloji Bölgesi tarafından düzenlenen Bilişim Vadisi Çalıştayı, Çayırova'da düzenlendi. Çalıştaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sanayici ve iş adamları katıldı.

    Çalıştayda konuşan Ergün, girişimcilerin önünü açacaklarını söyledi. Ergün, Bilişim Vadisi'ndeki firmaların, 2023 yılına kadar yapacakları Ar-Ge çalışmaları nedeniyle gelir ve kurumlar vergisinden muaf tutulacağı belirtti. Ergün, şöyle devam etti: "Bu bölgede çalışan bütün personel için, Ar-Ge personeli ve bu Ar-Ge personelinin yüzde 10'u kadar destek personeli için yüzde 100 gelir vergisi indirimi uygulanacaktır. Burada çalışan personelin sigorta primlerinin yüzde 50'si devlet tarafından karşılanacaktır. Firmaların tamamı damga vergisinden muaf olacaktır. Yine firmaların tamamı 12 yıl boyunca yüzde 100 KDV muafiyetine tabi olacaktır. Firmalardan kullanacakları su ve kanalizasyon sistemlerinden atık su vergisi alınmayacaktır. Ayrıca buradaki firmalar, özellikle yazılım firmaları, içeriye ve dışarıya yapmış oldukları satışlardan, münhasıran yazılımla ilgili satışlardan ve yapacakları ihracattan da vergi ödemeyeceklerdir. Bütün bunlar hiç şüphesiz son derece önemli, son derece değerli destekler olacaktır. Bu desteklerden çok sayıda yerli ve yabancı firmanın yararlanacağını, dünyada bir cazibe merkezine dönüşecek bir bilişim bölgesi oluşacağını düşünüyorum."

    "Ekonomisi her geçen gün gelişen ve 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye, yazılım alanında büyük bir sıçrama yapmalıdır." diyen Ergün, şunları kaydetti: "Özellikle yazılım konusu, bugün dünyada gelişen hemen hemen her yeni teknolojinin anahtarı durumundadır. Başlangıçta büyük hesap makineleri olarak teknoloji sahnesine çıkan bilgisayarlar, artık hayatın her alanına nüfuz etmektedir. İnsanlık olarak, yazılım destekleriyle birçok işi daha hızlı, daha doğru ve daha verimli yapabileceğimizi fark ettik. Yazılım gibi sektörler, kendileri için ürettikleri ekonomik değer kadar, diğer sektörlerin gelişimini de tetiklemektedir. İş süreçlerinin teknoloji desteğiyle yürütülmesi, kalite ve verimliliği artırmak için büyük önem taşıyor. Bugün mobilyadan makineye, otomotivden tekstile, turizmden finans sektörüne, her türlü kamu hizmetinden tüketim faaliyetlerine kadar her aktivitenin içinde yazılım var."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.