Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son 10 yıldaki iş kazalarında 11 bin kişi hayatını kaybetti

Türkiye’de son 10 yılda meydana gelen iş kazalarında, 11 bin kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu eğitiminde...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de son 10 yılda meydana gelen iş kazalarında, 11 bin kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu eğitiminde konuşan İş Güvenliği Uzmanı İsmail Kahraman, bunların önüne geçilmesi için testi kırılmadan tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de ve bütün dünyada iş kazaları ve meslek hastalıklarının, yeterli önlemler alınmadığı için arttığını dile getiren Kahraman, günde ortalama dört kişinin bö sebepel hayatını kaybettiğini vurguladı. İş kazalarını önlemek amacıyla İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 2012 yılında yürürlüğe girdiğini, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut şartların da iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlediğini belirtti. İşverenin, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu belirten İsmail Kahraman, “İşveren mesleki risklerin önlenmesi, eğitim ve bilgi verilmesi dahil her türlü tedbirin alınması, organizasyonun yapılması, gerekli araç gereçlerin sağlanması, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin değişen şartlara uygun hale getirilmesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi için çalışmalar yapar. İşyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uyulup uyulmadığını izler, denetler ve uygunsuzlukların giderilmesini sağlar.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.