Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eroğlu: Kıbrıs sorununu temelli ortadan kaldıracak çözümü hedefliyoruz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, gelecek yılın ilk çeyreğinde Kıbrıs sorununu temelli olarak ortadan kaldıracak bir çözümü hedeflediklerini söyledi.     Bakan Eroğlu, Şehitkamil Kongre...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eroğlu: Kıbrıs sorununu temelli ortadan kaldıracak çözümü hedefliyoruz
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, gelecek yılın ilk çeyreğinde Kıbrıs sorununu temelli olarak ortadan kaldıracak bir çözümü hedeflediklerini söyledi.

    Bakan Eroğlu, Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi’nde Gaziantep Medya Platformu (GAMEP) ile Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül Töreni’ne katıldı. Burada konuşan Eroğlu, Kıbrıs Barış Harekatı’nın kendilerine barış, güven ve huzur getirdiğine dikkat çekti.

    Müzakerelere başlamak için 9 ay önce seçilmiş olmasına rağmen Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades’in masaya gelmediğini anımsatan Eroğlu, “Bir açıklama yaparak sorunlarının olduğunu müzakere masasına daha sonra geleceğini söyledi. Arzusu, müzakere masasına oturmadan alacağını almak. Böyle bir müzakere dünyada yoktur. Oturacağız, konuşacağız ve bu işi bitireceğiz. Ama müzakere masasına şu ana kadar gelmiş değildir.” şeklinde konuştu.

    Pazartesi Kıbrıs'a döndüğünde Rum Yönetimi'nin şimdiki Başkanı Nikos Anastasiades ile görüşeceğini kaydeden Eroğlu, “Ben Cumhurbaşkanı seçildiğim zaman Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon benden 'Senden önceki Cumhurbaşkanınızın yaptığı görüşmeleri bıraktığı yerden devam etmeye hazır mısın?' diye garanti istemişti. Ben de ‘hazırım’ diye bir taahhüt mektubu yazmıştım. Şimdi aynı taahhüt Rum Yönetimi'nden istenmiştir ama vermemiştir. Taahhüdü vermediği gibi 'Ben kabul etmem' diyerek yeni bir taktik ortaya koymuştur. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades ile pazartesi günü görüşeceğiz. Ortak çıkış yolu bulabilirsek, sürekli müzakerelere başlayıp hedefimiz gelecek yılın ilk çeyreğinde bu Kıbrıs sorununu temelli olarak ortadan kaldıracak bir çözüm şekli ortaya çıkarıp reformlara sunmak olacaktır." açıklamasında bulundu.

    Programda içerisinde işadamı, sanayici ve hayırsever vatandaşların yer aldığı 79 kişi ödüllendirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.