Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İl Başkanı Engin: Başbakan Öğretmenler Günü’nü nasıl kutlayacak?

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Başbakan, Öğretmenler Günü’nü nasıl kutlayacak?” dedi. Öğretmenler Günü ve dershaneler meselesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Engin, "Her işte olduğu gibi dershane meselesinde de günümüz iktidarı...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İl Başkanı Engin: Başbakan Öğretmenler Günü’nü nasıl kutlayacak?
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Başbakan, Öğretmenler Günü’nü nasıl kutlayacak?” dedi. Öğretmenler Günü ve dershaneler meselesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Engin, "Her işte olduğu gibi dershane meselesinde de günümüz iktidarı oldu bittiyle, sanki milletle hesaplaşırmışçasına karar vermeye devam ederken yaratacağı erozyonu, öğretmenlerin içine düşeceği bunalımı ve eğitime vuracağı darbeyi hiçe saymaktadır." şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Engin, açıklamasında şunları kaydetti: “Demek ki ülkede eğitim sorunu yok, ülkede yapılan sınavlarda sıfır puan alan hiç öğrenci kalmamış, Türkiye’de devlet okullarının ve öğretmenlerimizin tüm sorunları çözülmüş ama bundan milletin haberi yok. Biraz vicdani sorumluluğu olan bir iktidar, bunca dershanede çalışan öğretmenin halinin ne olacağını düşünürdü. Dershaneye gitme hakkı elinden alınan öğrencinin, devlet okulundaki öğretmenlere ek yük getirebileceğini düşünürdü ama AKP iktidarından vicdan beklemek, sorumluluk beklemek maalesef ki artık imkansız.”

Öğretmenler Günü'nü, hiç okulda ders veremeden ve tek öğrencisi bile olmadan kutlayan 350 bin öğretmen bulunduğunu kaydeden Ali Engin, “Sadece seçim zamanlarında vaatlerde bulunan Sayın Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı, bu öğretmenlerin gününü nasıl kutlayacaktır merak içindeyiz. Ülkenin dershane diye bir problemi yokken bu gündemi yaratarak bizleri meşgul etmeye çalışan iktidar, atanamayan öğretmenler problemini görmezden gelerek bizleri kandırabileceğini sanıyorsa yanılıyor. Bir kez daha soruyoruz, yüz binlerce öğretmenin akıbeti ne olacak? Bu kadar işsiz öğretmen varken kapatılacak dershanelerle artacak işsiz öğretmenler için çözümünüz ne? Tüm bu sorunlar içinde bir Öğretmenler Günü'nü daha kutlayacağız. Devlette veya özelde çalışan tüm öğretmenlerimiz bilmelidir ki kendilerine yaşatılan sıkıntıları, reva görülen zulmü sonlandırmak için çalışıyoruz. Başöğretmen Atatürk’ün kendilerine verdiği mesleki itibarı, her anlamda yeniden kazandıracağımız günler yakındır.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.