Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de yarımadanın kalkınma hamlesinde ilk adım atıldı

İzmir'in Urla, Çeşme, Karaburun, Seferihisar, Güzelbahçe ilçeleriyle belde ve köylerini kapsayan yarımada bölgesinin çevre değerlerini koruyarak ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik stratejik hedeflerin ve gelişme senaryolarının oluşturulmasını...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir'de yarımadanın kalkınma hamlesinde ilk adım atıldı
İzmir'in Urla, Çeşme, Karaburun, Seferihisar, Güzelbahçe ilçeleriyle belde ve köylerini kapsayan yarımada bölgesinin çevre değerlerini koruyarak ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik stratejik hedeflerin ve gelişme senaryolarının oluşturulmasını amaçlayan "Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi" kapsamında, beş ilçenin katılımıyla "Ufuk Tarama Çalıştayı" düzenlendi. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü DESEM'de İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), DEÜ ve Ege Üniversitesi (EÜ) işbirliğiyle düzenlenen çalıştaya, yarımada bölgesi sakinlerinin yanısıra özel sektör temsilcileri, üniversite, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarıyla meslek odaları temsilcileri katıldı.

Söz konusu beş ilçede yapılan halk çalıştaylarında elde edilen verilerin sunulduğu bu çalıştayda, özellikle doğal ve kültürel yapının korunması, turizm, eğitim, sağlık ve yenilenebilir enerji üretimi konuları gündeme geldi. Açılışta konuşan İZKA Planlama Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Sibel Ersin, stratejik yol haritası ve eylem planı oluşturarak, yaşama geçirilmesini hedeflediklerini söyledi. Yarımadanın öncelikleri ve ihtiyaçlarının yerel aktörlerden elde edilen bilgiler ışığında güncellendiğini kaydeden Ersin, "2014 Ocak ayı içinde tamamlanması beklenen araştırmada, her bir ilçenin kendine özgü öncelikleri doğrultusundaki kalkınma hedeflerinin yanısıra birbiriyle ilişkili ve destekleyen potansiyelleri, bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirilecek." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.