Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağtepe Mahallesi’nin ismi Helnezê olarak değiştirildi

Siirt Belediye Meclisi’nin Kasım ayı meclis toplantısında alınan kararla Merkeze bağlı Bağtepe Mahallesi’nin ismi Helenzê olarak değiştirilmesi için yapılan başvuru oy çokluğuyla kabul edildi. Bağtepe Mahalle Muhtarı Faysal Aydın’ın...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağtepe Mahallesi’nin ismi Helnezê olarak değiştirildi
Siirt Belediye Meclisi’nin Kasım ayı meclis toplantısında alınan kararla Merkeze bağlı Bağtepe Mahallesi’nin ismi Helenzê olarak değiştirilmesi için yapılan başvuru oy çokluğuyla kabul edildi.

Bağtepe Mahalle Muhtarı Faysal Aydın’ın Siirt Belediyesi’ne yaptığı isim değişikliği meclis toplantısında oylamaya sunuldu. Halk arasında Helnezê olarak bilinen mahallenin resmiyette de kendi ismine kavuşmasını isteyen mahalle muhtarının talebi belediye meclisinde yapılan oylamada oy çokluğu ile kabul edildi.

Oylamanın ardından konuşan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Türkiye sınırları içinde bulunan birçok bölgede gerçek isimlerinden bağımsız isimler kullanılmasının bölgenin coğrafik özgünlüğünün kaybına neden olduğunu dile getirdi. Belediye olarak her yerin halk dilindeki ismin resmiyette de kullanılmasının kendilerini mutlu ettiğine vurgu yapan Sadak, “Bağtepe’nin yeniden Helnezê olmasının mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısının son oturumu elektrik kesintisine rağmen devam etti. Toplantı ihtisas komisyon raporlarının oylanması ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.