Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Didim Ticaret Odası Başkanı Döver: Dershanelerin kapatılacağına inanmıyorum

Aydın'ın Didim ilçesinde bulunan dershanelerin yöneticileri, kapatmaya karşı destek turuna çıktı. Bu amaçla Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver’i makamında ziyaret eden müdürler, dershanelerin kapanmaması konusunda destek istedi. Döver...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Didim Ticaret Odası Başkanı Döver: Dershanelerin kapatılacağına inanmıyorum
Aydın'ın Didim ilçesinde bulunan dershanelerin yöneticileri, kapatmaya karşı destek turuna çıktı. Bu amaçla Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver’i makamında ziyaret eden müdürler, dershanelerin kapanmaması konusunda destek istedi. Döver de, "Şahsen dershanelerin kapatılacağına inanmıyorum. Kapatma olayının ortaya çıkmasıyla herkesin kendini gözden geçireceğine ve ona göre bir yol haritası çizileceğine inanıyorum." diye konuştu.

Burada konuşan Fen Akademi Dershanesi Kurucu Müdürü Vedat Özer, “Dershaneciler olarak eğitim için öğretmenlerimizle beraber, gecemizi gündüzümüzü vererek öğrencilerin bir yerlere varmasına çalışıyoruz. Bizim kaygımız yarın ne iş yaparız değil, sınavlara hazırlanan öğrencilerin boşlukta kalmaları. Her gün öğrencilerim bana soruyor, dershaneler kapanacak mı diye. 'Ne olur kapanmasın, bir şeyler yapın.' diyorlar. Biz de bu konuda Ticaret Odası olarak desteklerinizi bekliyoruz.” dedi.

Oda Başkanı Döver ise, “Dershaneler, yıllardır eğitime katkı yapan kuruluşlar. Bunların bir anda kapatılmasının eğitime zararı olur. Ben de meslek lisesi mezunuyum, sınavlara hazırlanırken dershaneye gittim ve çok faydasını gördüm. Bu sayede üniversiteyi kazandım. Dershaneler vergisini veren bir kurum, kapandığı takdirde merdivenaltı olarak tabir ettiğimiz dershaneler çıkacak. Parası olan özel ders alacak, parası olmayan ne yapacak?” şeklinde konuştu. Özel Gonca İlköğretim Okulu Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu da belirten Ufuk Döver, “Eğitim işi, para getirmeyen bir sektör. Aldığınız para belli, eğitim için harcanan para belli. Dershanelerin özel okula dönüşmesi konusunda çekincelerim var. Didim’de iki özel okul bulunuyor. Öğrenci sayıları belli, alınan fiyat belli. Dershaneleri özel okula çevirsen, yılda en az 10 bin lirayı kim verebilir?" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.