Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eroğlu: 3 ay içinde anlaşma olur olur, olmazsa yeni değerlendirme yapılır

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta 3 ay içinde referandum olması için Türkiye ile birlikte gayret gösterdiklerini kaydetti. Eroğlu: “3 ay içinde anlaşma olursa olur, olmazsa yeni bir değerlendirme yapılır.” dedi.Gaziantep Medya...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eroğlu: 3 ay içinde anlaşma olur olur, olmazsa yeni değerlendirme yapılır
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta 3 ay içinde referandum olması için Türkiye ile birlikte gayret gösterdiklerini kaydetti. Eroğlu: “3 ay içinde anlaşma olursa olur, olmazsa yeni bir değerlendirme yapılır.” dedi.

Gaziantep Medya Platformu Derneği’nin düzenlediği Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül Töreni’ne katılmak ve temaslarda bulunmak üzere dün Gaziantep’e giden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, burada Kıbrıs sorunu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Eroğlu, Gaziantep Medya Platformu’nun onuruna verdiği akşam yemeğinde Gaziantepli sanayici ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

Eroğlu konuşmasında, KKTC’nin izolasyonlara rağmen Anavatan Türkiye’nin desteği ve kendi imkânlarıyla yıllar içinde yavaş yavaş geliştiğine dikkat çekerek, yüksek öğretimi ve turizmi itici sektör olarak belirlediklerini söyledi.

Kıbrıs sorununu uzun yıllardır çözmeye çalıştıklarını belirten Eroğlu, “ 9 aydır yeni Rum başkanla masaya oturtamadık. Pazartesi Günü, Birleşmiş Milletler dışında, ikimiz, iki lider karşılıklı olarak bir araya gelip, durum değerlendirmesi yapacağız.” diyerek süreçle ilgili bilgi verdi.

Rum tarafının daha müzakere masasına oturmadan istediklerini ortak açıklamada kayda geçirmeye çalıştığını ifade eden Eroğlu, bu olacaksa müzakerenin ne anlamının kalacağını, al-ver gerektiğini söyledi.

Kıbrıs sorununun artık son aşamada olması gerektiğini belirten Derviş Eroğlu, “Türkiye ile sürekli istişare halindeyiz. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Dışişleri Bakanı ile önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Kıbrıs’ta müzakereleri tamamlamak ve referanduma gitmek gibi bir düşüncemiz var.” diye konuştu.

Kıbrıs Türk halkının ‘yarınım ne olacak’ sorusunu sormaktan artık yorulduğunu ve toplum için bundan daha acı bir şeyin olamayacağını vurgulayan Eroğlu, “Eğer, dünyanın adaleti varsa, müzakere masasına oturulur, 3 ay içinde anlaşma olursa olur, olmazsa yeni bir değerlendirme yapılır.” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.