Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kent Konseyi Arnavutluk'a örnek oluyor

Bursa Kent Konseyi (BKK), Yeni Arnavutluk Hareket Partisi yetkililerinin ardından Arnavutluk Vitrina Üniversitesi öğretim üyelerini ve master öğrencilerini ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kent Konseyi Arnavutluk'a örnek oluyor

BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, BKK Yürütme Kurulu üyesi Mecbure Altun ve BKK Genel Sekreter Yardımcısı Murat Başlar, Arnavutluk Vitrina Üniversitesi öğretim üyeleri ve master öğrencileri ile gazeteci Murat Sevinç’i kent konseyi ofislerinde ağırladı.
BKK Genel Sekreteri Keskin, Arnavutluk’tan gelen misafirlerin kent konseyiyle diyalog kurmasından memnuniyet duyduklarını söyledi. Kent konseylerinin yerel yönetimlerin bir danışma organı olarak oluşturulduğunu ifade eden Keskin, belediye hizmetlerine halkın daha fazla katılımının amaçlandığını dile getirdi. Dezavantajlı grup olarak belirlenen kadınların, gençlerin, çocukların ve engellilerin bu sürece katılabilmesi için kent konseylerinin görev üstlendiğini belirten Keskin, “Kent konseylerinin aracılığıyla halkın talepleri yerel yöneticilere ulaştırılıyor. Şehrin temel konularında gündem oluşturarak çıkan sonuçları ilgili makamlara iletiyoruz. Kent konseylerinin herhangi bir maddi kaynağı bulunmuyor. Belediyeler bu kaynağı sağlayarak vatandaşların özgür ve medeni şekilde çalışmalar yapması sağlanıyor. Kurulduğumuz günden beri yüzlerce çalışmayı gönüllü katılımcılarımızla yaptık. Gönüllüler birlikte yapılan faaliyetler şehrin tüm dokusuna yayılıyor” dedi.
Bursa Kent Konseyi’nin yapısı ve çalışmaları hakkında da bilgi veren Keskin, konukların sorularını da cevapladı.
Gazeteci Murat Sevinç ise, daha önce Yeni Arnavutluk Hareket Partisi’nden bir heyetin Kent Konseyi’ni ziyaret ettiğini, bu sefer ise Arnavutluk Vitrina Üniversitesi öğretim üyelerinin ve master öğrencilerinin geldiğini belirtti. Arnavutluk’tan Bursa’ya toplam 4 ekibin geleceğini, bunun ikinci ekip olduğunu hatırlatan Sevinç, heyetlerin yerel yönetimler konusunda bilgilenmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli birimlerini gezdiğini anlattı. Sevinç, konukların Bursa Kent Konseyi yapısını da merak ettiklerini belirtti.
Konuşmaların ardından Bursa Kent Konseyi’nin çalışmalarını anlatan kısa film gösterildi. Ziyaretin sonunda ise konuklara kent konseyini anlatan kitap seti hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.