Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Bu çocukların hakkını kimse veremez'

Muğla'da Milli Eğitim'de görev yapan öğretmenler tarafından kurulan Eğitim Gönüllüleri Derneği, dershanelerin kapatılmasına yönelik çalışmaya tepki gösterdi. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Soran, derneklerinin eğitimin niteliğini...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla'da Milli Eğitim'de görev yapan öğretmenler tarafından kurulan Eğitim Gönüllüleri Derneği, dershanelerin kapatılmasına yönelik çalışmaya tepki gösterdi. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Soran, derneklerinin eğitimin niteliğini ve kalitesini daha da arttırmak amacıyla gönüllülük ve fedakârlık ilkesini benimseyerek 2009 yılında kurulduğunu kaydetti. Bugüne kadar eğitimin bütün paydaşlarına yönelik faaliyetlerle adını duyurarak çalışmalarına devam ettiğini belirten Soran, "Başta öğretmenlerimizin moral ve motivasyonlarını arttırmaya yönelik sosyal ve sportif etkinliklerle çoğu kez Muğla ilinde adını duyurmuştur. Velilerimizin çocuk eğitimi konusunda bilinçlenmesi için seminerler ve konferanslar düzenlemiştir. Her şeyden daha önemli olan, ortaöğretime geçiş sınavlarına hazırlık için ücretsiz kurslar düzenlemiş ve düzenlemeye devam etmektedir. Bu kurslara, şehir merkezinde ikamet edip de dar gelirli olan ailelerin çocukları, köylerde olup da maddi durumu elvermeyen ailelerin çocukları katılmaktadır. Kurslarımızda görev alan gönüllü öğretmenlerimiz de hafta içi beş gün dersleri olup hafta sonunu da söz konusu bu ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ayırıyorlar." dedi.

Eğitimde eşitlik ilkesinin yerini bulmadığını savunan Hüseyin Soran, "Gönüllü öğretmenlerin azim ve gayretleriyle kursa gelen 190 öğrencimizden 181'i, 2009-2013 yılları arasında Anadolu öğretmen, Anadolu ve sağlık meslek gibi liseleri kazanmışlardır. Kolejde okuyan bir öğrenciyle aynı sınav sistemine tâbi olan bu öğrencileri yetiştirmek vicdani görevimizdir. Dinimize göre her insan eşittir. Bizi duyan öğrencilerimiz, kurslarımıza gelmektedir. Sesimizi duyuramadıklarımızdan da bizler sorumluyuz. Son günlerde, dershane, etüt merkezi, okuma salonları ve ücretsiz kursların kapatılmasını öngören yasa taslağı tartışılıyor. Söz konusu bu durum, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının hakkının yenmesine sebep olacaktır. Eğitimde fırsat eşitsizliğinin derecesini daha da yükseltecektir. Unutulmaması gereken şu ki bu çocukların hakkını kimse veremez." ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Soran, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaların, gönüllüler hareketinin gönlünü kırdığını söyleyerek, "Adında da olduğu gibi gönüller, kırılsalar da gönül koymazlar ilkesini benimsemiş, aynı niyet ve kararlılıkla eğitimin kalitesi ve niteliğini arttırma çabasında olmaya devam edecektir. Yukarıda belirttiğimiz gerekçelerden dolayı dershane, etüt merkezi, okuma salonları ve ücretsiz kursların kapatılmasını istemiyoruz. Bu isteğimizi milletimizin civanmert vicdanlarına bırakıyoruz." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.