Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aktaş, referandum için çalmadık kapı bırakmıyor

Bursa’nın İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 16 Nisan anayasa referandumu için çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmıyor.Her gün farklı iş kolları ile STK, kurum ve kuruluşlarına ziyaret gerçekleştiren Başkan Alinur Aktaş, ilçe...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2017 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2017 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aktaş, referandum için çalmadık kapı bırakmıyor

Bursa’nın İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 16 Nisan anayasa referandumu için çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmıyor.

Her gün farklı iş kolları ile STK, kurum ve kuruluşlarına ziyaret gerçekleştiren Başkan Alinur Aktaş, ilçe halkı ile buluşmalarında, ülkenin geleceği açısından çok önemli olan 16 Nisan anayasa referandumundan çıkacak ‘evet’ oylarının Türkiye’ye neler kazandıracağını anlatıyor. Başkan Aktaş, Newland Mobilya firmaları ile İnegöl Bayburtlular Derneği’ni ziyaret etti. Aktaş, “Biliyorum hepinizin kendine göre dertleri var, sıkıntıları var. Ama görüyorum ki bu ülke için, bu güzel şehrimiz için üretmeye, ekonomik kazanç getirmeye tüm gücünüzle emek sarf ediyorsunuz. Sizleri öncelikle ülkemize ve İnegöl’ümüze karşı göstermiş olduğunuz emeklerden dolayı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bildiğiniz üzere ülkemizin istiklali ve istikbali için önemli gördüğümüz 16 Nisan Anayasa Referandumuna sayılı günler kaldı. El verdiğince bu referandumun bizler için neler ifade ettiğini dilimiz döndüğünce gittiğimiz yerlerde anlatmaya çalışıyoruz. Bugünde sizlerin huzuruna geldik. İnanıyorum ki 16 Nisan günü bu ülkenin geleceği adına evet diyeceksiniz” dedi.

Aktaş,”Ülke olarak kritik bir virajın eşiğindeyiz. İnşallah 16 Nisan gününden sonra yükselen bir Türkiye ve dünyada söz sahibi bir ülke konumuna geleceğiz. Şunu ifade etmek isterim ki referandum ile anayasa da 18 madde değişiyor. Bu değişiklik ile bundan sonra takip eden ilk seçim ile beraber Cumhurbaşkanlığı seçiminin yanında cumhurbaşkanının, milletvekilleri ve meclisin yetki ve görevleri ile alakalı konular revize ediliyor. Konunun kısa özeti bu. Eğer 16 Nisan günü bu değişikliklere Evet dersek, 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimi ile milletvekilliği seçimi birlikte yapılacak. Ve nihayetinde bu seçim artık 5 yılda bir yapılacak. Artık koalisyon ihtimali yüzde sıfır. Çünkü kanun gereği seçimde yüzde ellinin üzerinde oy alan cumhurbaşkanı seçilecek. Yani güçlü iktidar güçlü muhalefet” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.