Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memur-Sen: Hayata hazırlığı amaçlayan eğitim sistemine geçilmeli

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, dershanelerin umuda yolculuk olduğunu belirterek, “Devlet, sınavları amaç haline getiren bu yapıdan hayata hazırlığı amaç haline getiren eğitimi sistemine geçmesi lazım.” dedi.Ahmet...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, dershanelerin umuda yolculuk olduğunu belirterek, “Devlet, sınavları amaç haline getiren bu yapıdan hayata hazırlığı amaç haline getiren eğitimi sistemine geçmesi lazım.” dedi.

Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen ailesi olarak; Kimse Yok mu, Can suyu, Deniz Feneri, İ.H.H ve Yardım Eli dernekleri aracılığıyla Filipinlere gönderecekleri yardımlarla ilgili sendikanın genel merkezinde basın toplantısı yaptı.

“HERKES SAĞDUYULU OLMALI”

Toplantı sonrası gazetecilerin dershane sorusuna muhatap olan Gündoğdu, konu eğitimse eğitimle ilgili söz söyleyen herkesin sağduyulu olması lazım geldiğini ifade ederek, daha önce söyledikleri ‘dershaneler kapatılmamalı, kapanmalıdır’ sözünü tekrarladı. Gündoğdu, esas olanın devletin okullarının kaliteli eğitim vermesi olduğuna işaret eden Gündoğdu, son SBS sınavlarında yapılan düzenlemeyle bile 280 bin öğrencinin dershanelere gitmemeye başladığı verisinin elimizde olduğunu vurguladı. Gündoğdu, “O zaman devletin, sınavları amaç haline getiren bu yapıdan hayata hazırlığı amaç haline getiren eğitimi sistemine geçmesi lazım. Şu anda öğretmenlerin, velilerin arasındaki öğrenciye bakış değeri daha çok neti olanın daha değerli olduğu tezi üzerine. Onun için ABD bile bugün bütçesinin büyük çoğunluğunu felakete bulaşmış, kaybettiği gençlerin tedavisine harcıyor. Kötülüğe giden yolun önünü kesmek, kurutmak. Onun için öncülüğü devlet yapmalı.” dedi.

“DEVLETİN YAPMASI GEREKENLER EN AZ 4-5 YILA YAYILMALI”

Milli Eğitim sistemi sınavların amaç olan yapısından hayata hazırlığa geçmek, öğretmen açığı giderilmek, öğretmenin bölgeler arası dağıtımını adaletli yapmak, değerler eğitimini öne çıkaran bir yapının gerekliliğine işaret eden Gündoğdu, “En az 4-5 yıl süreyle devletin yapması gerekenleri yaptığı, okulların öğretmenin diploma doldurma memuru ve okulun da diploma doldurma mekanı olduğu yerden çıkarılma zarureti var. Dört dörtlük eğitime daha yeni geçtik. Bu eğitime geçtiğimiz yıl öğretmenlere ek ödeme verilmemişti. Ek ödemeyi daha yeni aldık, 1 Ocak’ta yansıyacak.” diye konuştu.

“Kapanma fikri doğrudur kapatılma fikri yanlıştır.” sözünü yineleyen Gündoğdu, sıkıntıları çözerek bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu kaydetti.

“DÖNÜŞÜMDE TARAFLAR HALA BİR ARAYA GELEBİLİR”

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, dönüşümün de taraflarla MEB, dershaneler, öğrenciler, eğitim sendikaları ve yetkili sendikalarla görüşerek, hazırlanacak kanun taslağında şu an için bile bir araya gelerek geçiş sürecini 4-5 yıla yaymanın mümkün olduğunu dile getirdi.

Dershanelerin umuda yolculuk olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, “Sınav bittikten sonra dershanelerin, devletin yükünü hafifletmek gibi bir özelliği yok. Ama özel okula giden her bir çocuk, sınıf mevcudu 50-55 olan Urfa’yı düşünün, sınıftan giden her çocuk geride kalan çocuklara da yardımcı olur. O zaman devletin teşvik primleri ile eğitime yatırımı özendirecek şekilde elini taşın altına atması lazım. Türkiye’nin diğer en önemli meselesi demokratikleşmeydi bu konuda önemli adımlar atıldı.” diyerek sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.