Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım Koleji, anneleri aşure gününde buluşturdu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Yıldırım Koleji Okul Aile ve Sınıf Anneleri Birliği, Muharrem ayı münasebetiyle tanışma, kaynaşma amaçlı program düzenledi. Okul yemekhanesinde sınıf anneleri tarafından programa katılan 500 anneye aşure,...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2013 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2013 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım Koleji, anneleri aşure gününde buluşturdu
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Yıldırım Koleji Okul Aile ve Sınıf Anneleri Birliği, Muharrem ayı münasebetiyle tanışma, kaynaşma amaçlı program düzenledi. Okul yemekhanesinde sınıf anneleri tarafından programa katılan 500 anneye aşure, pilav ve kavurma ikramı yapıldı. Programın ikinci bölümünde 'Muharrem ayı aşure ve hicret' konulu seminerde anneler bir araya geldi.

Katılımcılara okul konferans salonunda okul din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Sinan Toraman tarafından 'Muharrem ayı aşure ve hicret' konulu seminer verildi. Sinan Toraman seminerde yaptığı konuşmasında "4 Kasım 2013 Pazartesi Muharrem ayına girdik. Bu ayın diğer aylar arasında farklı bir yeri var. Çünkü içinde 10 peygambere 10 ikramın verildiği aşure gibi önemli bir günü barındırıyor. Aynı zamanda bugün hicri yılbaşıdır. Hicri yılbaşı, Hz. Muhammed'in Mekke’den Medine’ye hicretiyle başlar. Peygamberimiz, 'Muharrem ayında oruç tut çünkü o ay Allah’ın ayıdır. Bu ayın onuncu gününde tutulan orucun Allah katında, o günden önceki bir senenin günahlarına kefaret olacağını kuvvetle ümit ediyorum' buyuruyorlar." dedi.

    Toraman, katılımcı annelere "Bu ayda aşure yapıp komşularımıza ve yakınlarımıza dağıtalım ve bu ayın feyzinden, bereketinden biz de faydalanalım." şeklinde konuştu.

    Programla ilgili Okul Müdürü Sadi Yanık ise konuşmasında "Okul aile ve sınıf annelerimizin organizasyonu ile 500 annemiz bir araya gelerek tanışma ve kaynaşma fırsatını yakaladılar. Eğitimin temelinde sevgi, hoşgörü ve samimiyet gibi insanlığın özünü oluşturan değerler yatmaktadır. Bu değerlerin uygulanabilir olması insanların birbirlerine anlamasına iyi bir iletişim kurmasına bağlıdır. Okullarda bu işi okul aile birliği sağlar. Okul Aile Birliğimiz; okul yönetimi, öğrenciler ve veliler arasında köprü vazifesi görmektedir. Okul Aile Birliği'nin görevleri sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek okul yönetimi ile veliler arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla hizmet vermektedir. Bu vesileyle emeği geçen tüm sınıf annelerimize ve öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.