Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LYS şampiyonları: Dershaneye gitmeseydik bu başarıyı elde edemezdik

LYS 2013’te Türkiye birincisi olan Körfez Dershanesi öğrencileri Burak Şahinoğlu ve Fatih Aslan, dershaneye gitmeden dereceye girmelerinin mümkün olmadığını söyledi. LYS sonuçlarına göre Y-MF-1 ve Y-MF-2 puan türlerinde Türkiye birincisi...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
LYS 2013’te Türkiye birincisi olan Körfez Dershanesi öğrencileri Burak Şahinoğlu ve Fatih Aslan, dershaneye gitmeden dereceye girmelerinin mümkün olmadığını söyledi. LYS sonuçlarına göre Y-MF-1 ve Y-MF-2 puan türlerinde Türkiye birincisi olan Şahinoğlu, dershanelerin kapatılmamasını gerektiğini belirtti. Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimine devam eden Şahinoğlu, iyi bir liseden mezun olduğunu ancak gittiği dershanenin, derece yapmasına çok büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Başarısında özveriyle çalışan dershane öğretmenlerinin payının da büyük olduğunu kaydeden Burak Şahinoğlu, “Dershanelerin kapatılmaması gerektiğini düşünüyorum. Kaliteli liselerle devlet liseleri arasındaki farkı dershaneler tamamen kapatmasa da önemli ölçüde daraltıyor. Bu da öğrencilerin istedikleri hedeflere yaklaşması açısından yeterli oluyor.” dedi. Kendisinin iyi bir liseden mezun olduğunu, dershanesinin derece yapmasına büyük katkı yaptığını anlatan LYS şampiyonu Şahinoğlu, dershanelerin normal bir liseden mezun olanların ise istedikleri üniversitelere girmelerine katkı sağladığını sözlerine ekledi.

LYS 2013 sonuçlarına göre bütün türlerde 500 tam puan alarak MF-1 puan türünde Türkiye birincisi olan Bilkent Üniversitesi öğrencisi Aslan da dershaneye gitmeden birinci olamayacağını savundu. Eğitimde fırsatların eşit olması halinde dershanelere ihtiyaç olmayacağını fakat eğitim sisteminden kimsenin memnun olmadığını ifade eden Fatih Aslan, dershanelerin okulun tamamlayıcı unsuru olduğunu sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.