Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşçilere 'mobbing' semineri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ile Araştırma Merkezi (ÇASGEM) tarafından yürütülen ‘İş Yerinde Psikolojik Taciz (mobbing) Projesi kapsamında Türk–İş Konfederasyonu mensuplarına yönelik eğitim semineri düzenlendi. Neziha Yalvaç...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşçilere 'mobbing' semineri
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ile Araştırma Merkezi (ÇASGEM) tarafından yürütülen ‘İş Yerinde Psikolojik Taciz (mobbing) Projesi kapsamında Türk–İş Konfederasyonu mensuplarına yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Neziha Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen programın açılışına katılan Vali Hüseyin Avni Coş, bilginin kuvvet olduğunu vurguladı. Coş, “ Ne kadar çok bilgi sahibi olursak, hayatta önümüze çıkacak engellere karşı o kadar güçlü oluruz.” dedi. Günlük ve çalışma hayatının sürekli değiştiğini ifade eden Coş, yirmi yıl önce gündemde olmayan, ‘mobbing, psikolojik taciz’ gibi kavramların artık daha çok konuşulduğuna işaret etti. Hayatın ‘saygı ve sevgi’ ekseninde sürdürmek için çalışmak gerektiğine dikkat çeken Coş, “İşçi ve işveren kavramlara bir dönem birbirine düşman ve menfaat çelişkisi içinde olan iki ayrı oluşum şeklinde yansıtıldı. İşverenlerin sürekli işçi sınıfının düşmanı gibi gösterilmek istendiği bir dönemi hatırlıyoruz. Ama bu kavramlar artık geride kaldı. Günümüzde işçi ile işverenin birbirinin ayrılmaz parçası. Biri olmadan diğerinin olmasının mümkün olmadığı net şekilde anlaşılmıştır.” diye konuştu.

ÇASGEM Temsilcisi ve Proje Koordinatörü İsmail Akgün, “İşyerinde psikolojik taciz konusunda farkındalık oluşturma ve bilgilendirme” projesi ile çalışma barışına katkı vermek istediklerini kaydetti. TİSK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ile işbirliği halinde bu organizasyonu 10 ilde gerçekleştirdiklerini anlatan Akgün, 600 kişiye ulaşmayı planladıklarını belirtti. Günümüzde iş yaşamının en önemli sosyal sorunlarından birinin “işyerinde psikolojik taciz” konusu geldiğinin altını çizen Akgün, bu hususta eğitim yoluyla bireysel, kurumsal ve toplumsal farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı. Kazandırılacak bilinç ile çalışanların ruh ve beden sağlığının düzelmesine destek vermek istediklerini bildiren Akgün, çalışma barışı ile iş verimini artacağını aktardı. Akgün, projenin amacını “İşyerine, aileye ve toplumsal huzura; işveren-çalışan ilişkilerinin geliştirilmesine; işletmelerin marka değerlerini korumaya katkı sağlamaktır.” şeklinde özetledi.

Türk-İş Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, çalışanların çok önemli sorunlarının bulunduğunu açıkladı. Konuşmasında, örgütlenmenin önündeki engeller üzerinde duran Gülnar, “Ne zamanki işçi sendikaya kayıt oldu, derhal işveren tarafından kapı önüne konuluyor. Biz işçi kesimi olarak yeni iş yasasının yürürlüğe girmesinden sonra, sendikal örgütlenmenin önünün açılacağını düşünürken tam tersi bir durumla karşılaştık. Örgütlenmede artış olmadığı gibi yeni yasa ile işten çıkartılan işçi sayısı çoğalmıştır.” diye konuştu.
Organizasyona İş-Kur İl Müdürü Haşim Meydan ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.