Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'ya yapılan icraatlar

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2017 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 00:04

Bazı insanlar var, hani ne yapsanız hatta ağzınızla kuş tutsanız yaranamıyorsunuz. Yok efendim Bursa hak ettiği hizmeti alamıyormuş, hadi canım sende. Bursa'nın hak ettiği ne ola ki? Hem adama sorarlar, 'ne verdinizde ne istiyorsunuz' diye. Azıcık da insaflı olmak lazım, hep eleştiri, hep eleştiri nereye kadar efendim. O yüzden ben bugün bu ‘istemezük’çü memnuniyetsizlerin aksine yapılan iyi işlerin altını çizeceğim. Hem böyle olduğunda herkes daha bir mutlu oluyor. O vakit neden şehrimizin yöneticilerinin moralini bozalım ki?

Bütün belediyelerimiz arı gibi

Mesela Bursa'nın eski merkez ilçelerindeki duruma bakalım. Nilüfer ilçemiz adeta nilüfer çiçeği gibi açıldı. Her yerinden kültür sanat fışkırıyor. Her gün yapılan onlarca kültürel etkinlikten ayakları yerden kesilen ilçe halkımız halinden çok memnun. E daha niye birileri itiraz eder, şikayet eder anlamak mümkün değil.

Misal Osmangazi, yıllardır titizlikle üzerinde çalışan katlı otopark var. İnşası bitse bile yine de orada birçok icraat toplantısı yapılıyor, önemli yani. Ayrıca belediyemiz panoramik müze yapıyor. Tabi bu icraatlar halkımızın seviyesinin üstünde olunca anlaşılamıyor lakin bu başkanın değil, halkın ayıbı.

Yıldırım'da ise baş döndüren bir dönüşüm var. İlçe her türlü dönüşüyor. Çalışmalar çok hızlı olduğu için de tabi bütün dönüşümleri göremeyip bazılarını gözden kaçırabiliyoruz. Sanırım biz Bursalılar henüz bu kadar başarılı başkanlara hazır olmadığımız için bu kadar haksız eleştiriler yapılıyor.  

Büyükşehir'in ağırlığı

Bütünleşik şehir uygulaması sonucunda devasa bir büyüklüğe ulaşan Bursa Büyükşehir Belediyesi ise Recep Altepe'nin döneminde her gün bir başka başarı öyküsü yazıyor. Gittiğimiz merkeze yeni bağlanan ilçede büyükşehir belediyesinin imzasını görüyoruz.

Bursa'nın demir ağlarla örüldüğü, o kadar çok başarılı çalışmaya imza atıldığı bu dönemde en çok eleştiri de trafik noktasında yapılıyor ama peşinen söyleyelim burada yine vatandaşın kabahati var. Nasıl mı? Öncelikle herkesin altında bir araba var ve hepsi tek kişi yola çıkıyor. Sonra yollar şişince de belediyeye veryansın ediyorlar. Metroya, otobüse binin kardeşim. Daha da aceleyseniz, uçağımız, helikopterimiz bile var. O kadar çok yol yapılıyor ki, bu hızla gidilirse 'velhasıl Bursa, yoldan ibarettir' denilecek.

Bu kadar akılcı çözümler üreten belediyemize yapılan bu haksız ve insafsız eleştiriler gerçekten de Bursalılara yakışmıyor.

Bakın ben size bir örnek vereyim. Yıllardır her gün geçtiğim Çekirge Meydanı'nda trafikten adım atamazdık. Kuyruğun bir ucu kuzeyde Acemler'e, doğuda Altıparmak'a, batıda ise Uludağ Yolu'na kadar uzanırdı. Güneye uzanmazdı çünkü orada geniş bir yol yoktu.

Neyse efendim, şimdi burada bitmek üzere olan bir düzenleme yapılıyor. O daracık yollar neredeyse uçak indirecek kadar genişlediği için bir ferahlık yaşadık ki sormayın. Artık meydandan (sanki batçık yapılmış gibi) hiç trafiğe takılmadan hızla geçiyoruz. Şimdi bunu bile eleştirenler çıkacaktır. Olsun siz onlara hiç bakmayın ve bu şekilde devam edin başkanım, meyve veren ağaç her zaman taşlanır.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.