Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'ya Can geldi...

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2018 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2018 00:06

Valiler kararnamesi sonrasında Bursa'nın yeni Valisi olan Yakup Canbolat'ı Bursa Haber Medya ailesi olarak ziyaret ettik. Kentin yüzüne daha yeni alıştığı Vali Canbolat, sosyal medyada yayınladığı pozitif paylaşımlar ile Bursa ahalisinin gönüllerine çabuk oturdu. Kentin manevi havasına ve dokusuna uyumluluk gösteren ağır başlı ve tevazu sahibi tebessümü ile Bursa'yı yöneten Vali Canbolat'ın yakın zamanda kentin ilçelerini ve sonrasında büyük mahalleleri ile köylerini ziyaret edeceğinin müjdesini verebiliriz. Kamu'da israfı önleyen, zamandan daha fazla faydalanılmasını teşvik eden ve kağıt tüketiminin azaltılmasına yönelik çalışmalar ile öne çıkan Canbolat, Bursa'ya adeta can getirdi.

Bursa medyasının en köklü kuruluşlarından birisi hatta ilki olan Bursa Haber Gazetesi'nin 1946 yılından bugüne geldiği noktayı ve teknolojik büyümeyi anlatan Yönetim Kurulu Başkanımız Cüneyt Dizdar, "Türkiye'nin en köklü kent arşivlerinden birisine sahibiz. Bir müzemiz yok ancak bir müzeye yetecek kadar arşiv ve argümanımız var. Sadece yerel değil, aynı zamanda ulusal ve uluslararası medya kuruluşları ile bazı yapımcı ve de yayıncı kuruluşlarda arşivlerimizden gerek duyduklarında faydalanabiliyor. Bursa Haber Medya ailesi olarak hem radyomuz, hem internet televizyonumuz hem de gazetelerimiz ile birlikte onlarca yayın markasıyla kentimizin yerel medya gücü olarak devletimizin her daim yanındayız" diyerek yayıncılık önceliğimizin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu bir kere daha ifade ettiler.

Kentin ve ülkenin yerel anlamda sorunlarına kulağını tıkamayan, önceliğini devletinden ve milletinden yana tercih eden Bursa Haber Gazetesi ile biraraya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Yakup Canbolat'ı dün gerçekleştirdiğim Ankara ziyaretinde daha da yakından tanıma fırsatı buldum. Çalışmalarında üstlendiği başarı ve sosyal sorumluluk ile sadece Hakkari 'de değil Doğu ve Güneydoğu genelinde devletin güler yüzü olan Canbolat ile görmekteyiz ki, taşıdığı devlet kültürü sayesinde adını hem Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde duyurabilmiş, milletin duasını fazlasıyla alan bir bürokrat.

Ankara yanıyor, Bursa üşüyor...

Elbette küçük bir kuble dahi olsa Ankara'dan notlar aktarmakta fayda var. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ziyaretimde bir kere daha gördüm ki, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hızına yetişmek mümkün değil. Sayın Erdoğan'ın maşallah dedirten temposunun ötesinde yerel dinamiklere yönelik önemli çalışmaları gündemde. Muhtarların önemine ziyaretimde değinen Külliye Bürokratları, "mahalle ve köylerimizde sorunların çözümü için 'Muhtar Portalı' oluşturuldu. Buraya muhtarlarımız sorunlarını yazmaktan çekinmesinler. İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda ve Cumhurbaşkanlığı denetiminde olan bu portalın şifrelerini kaymakamlıklardan tüm muhtarlarımız alarak sorunları yazsınlar, fotoğrafları çekip yollasınlar, Türkiye'nin küçük değil, aksine güçlü bir devlet olduğunu sahaya yansıtsınlar. En küçük mahallemizde veya köyümüzde bile çözülmemiş soruna Cumhurbaşkanımızın tahammülü yoktur" diyerek yerelde hizmet üretmeyen muhtarlara sitemli bir mesaj ilettiler.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Ak Parti Bursa Milletvekillerinin bütünlüğünden gurur duyduğumu ifade edebilirim. CHP Milletvekili Nurhayat Altaca'ya bütün aramalarıma rağmen ulaşamazken, Osmangazi Belediye Başkanlığı Adaylığı'na adı geçen Erkan Aydın ile Kayseri dönüşü görüştük. MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ile verimli bir Genel Merkez ziyareti gerçekleştirdik.

Ankara'nın Bursa adına ciddi bir telaşe içerisinde olduğunu görmekten mutluluk duyduğumu ifade edebilirim. Bursa'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı devam ederken Osmangazi ve Yıldırım'da değişim sinyallerinin fazlasıyla güçlü olduğunu belirtmekte fayda var. Görmekteyiz ki, Ak Parti'de her iki ilçe içinde değişime kesin gözüyle bakılıyor.

Ankara siyasetinin yüksek voltajlı enerjisinin adeta yangına dönüştüğünü ifade ederek, Bursa ile ilgili Ankara'nın fazlasıyla endişeli olduğunu da ifade etmekte fayda var. Gözlemlerime ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına bakacak olursak, Bursa'da daha sert rüzgarlar esmesi yakındır!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.