Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'ya Bakan lazım!

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2019 00:02

Ak Parti'nin başarısı olduğu Büyükşehir seçimlerinde şok dalgası ulusal gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Türkiye'nin yol haritasını geniş bir yelpazede çözümlere odaklanarak yeniden düzenlemesi şart oldu. Gördük ki, Ak Parti'de ciddi bir değişime ihtiyaç var. Elbette bu değişim adına ilk adımı yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan attı. Ak Parti'nin yayınladığı teşekkür metninin ilk cümlesi, hem millete hem de Büyükşehir Başkan adayları dahil tüm Ak Parti kadrolarına büyük bir mesaj niteliğinde. Öyle ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında "bu seçimin mağlubu yoktur. Galibi; bize destek versin veyahut vermesin sandıkta oy kullanan halkımızın her ferdidir" diyerek Ak Parti ve partililerin artık sandık kavgasını bir kenara bırakması gerektiğini vurguluyor. Yine aynı metnin ilerleyen kısımlarında Erdoğan, "asla kibirlenmeyecek daima milletimizin hizmetkarı milletimizle birlikte geleceğe yürüyeceğiz. Sandıkta verilen mesajın farkında olarak halkımızla gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz" diyerekte teşkilatların ve seçilenlerin aklını başına alarak milletle arasına mesafe koymaktan vazgeçmelerini işaret ediyor.

Türkiye'nin Cumhur ittifakına verdiği düşük oy aynı zamanda MHP'ye teşekkür oyu da oldu. Öyle ki, Ak Parti'nin oyları düşerken MHP'nin aldığı belediyelerde artış yaşandı. Türkiye'nin genelinde 15 Büyükşehir, 24 İl, 536 İlçe ve 200 Belde Ak Partili adaylara geçti. Ankara ve devamında İstanbul'un resmi olmayan sonuçlara göre CHP'ye geçmesiyle, Ak Parti'nin elinde Türkiye'nin en etkili Büyükşehir'i Bursa kaldı. Her ne kadar ciddi oy kaybı yaşanmış olsa bile, Bursalılar ‘Erdoğan’ dedi. Yine Bursa'nın genelinde belediye meclis üyelikleri ve ilçe belediyeye oy verenlerin Alinur Aktaş'a oy vermemesinin nedenleri de ayrı bir detay olarak elbette karşımızda duruyor. Tüm bu detayları doğru incelediğimizde, Ak Parti'nin 17 yıllık geçmişinde en güçlü desteği yine tüm kırgınlıklara rağmen Erdoğan'a veren Bursa'ya yeni dönemde Bakanlık ve hatta Başkan yardımcılığı verilmesi elzem oldu.

Türkiye'nin ekonomik coğrafyasını iyi incelediğimizde, Ak Parti'nin elinde kalan en güçlü Büyükşehir olarak Bursa'yı görmekteyiz. Özellikle sanayi kenti olmasının ötesinde TEKNOSAB, otomotiv test merkezleri, raylı sistemler, hava deniz ulaşımına imkan veren arterlerde olması ve herşeyden önemlisi hem tarımsal hem de turizm bakımından değerli bir kent olması nedeniyle Bursa, artık hak ettiği yere getirilmeli. Bursa'ya Bakan verilmekle aynı zamanda Bursalıların kırılan gönlü tamir edilecektir kanaati yüksek. Yine, Bursa'dan Ankara'ya Sanayi Bakanı gitmesi Cumhuriyet tarihi açısından da önemli bir farkındalık yaratacaktır. Ticaret ve Sanayi'nin kalbi olan Bursa'nın geleceğin kenti olmasının ötesinde Türkiye'yi daha ileri vizyonlara taşıması adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yıllardır verdiği destekte rakamlarla biliniyor.

Türkiye'nin kendi içerisine düştüğü siyasi kaosların ötesine gidilerek Bursa'dan en az 1 Sanayi Bakanı ve yine 1 Başkan Yardımcısı çıkması önemli bir artı değerdir. Lakin burada verilecek makamların yine ithal olmaması kent adına önemli bir diğer beklenti. Bursa'nın ekmeğini yiyen, Bursa'da yetişen, Bursa ile büyüyen isimlerin artık Ankara'da ön plana getirilmesi gerekiyor. Bursa'nın ihracat kenti olduğu unutulmaksızın, ithal adaylar yerine kentin öz benliğinden çıkan dinamiklerini Türkiye'nin değerlendirmesi gerekiyor.

İşte tam da burada milletin verdiği mesajı aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2023'doğru Bursa ile yola devam demesi gerekiyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.