Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa uçuyor...

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2019 00:01

Önceki gün haber ajanslarına düşen Trabzon uçuşları Bursa'da hava trafiğini merak etmeme neden oldu. Bursa uçuşları denildiğinde ilk akıllara gelen isim olan Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin telefonumu açınca hemen "Ömer kardeşim Bursa uçuyor merak etme" diyerek lafı ağzımdan aldı. Geçtiğimiz aylarda 'Uçağına sahip çık gelecek senin olsun' mottosu ile başlattıkları kampanyaya sivil toplum kuruluşlarının yeterince sahip çıkmadığını ifade eden Milletvekili Esgin, "iş dünyasının katılımcı gücü uçuşlar için fazlasıyla önemli. Bursa halihazırda var olan alışkanlıklarından bir türlü kurtulamadı. Çok kısa sürelerde ve planlı seyahatlerde uçak kullanmak her açıdan çok ekonomik. Diyarbakır'a ve Muş'a karşılıklı uçuşlarımızı haftada iki günden 3 güne çıkarmak için çalışmalarımızı tamamladık. Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri Gaziantep uçuşlarımız devam ediyor. Yine Trabzon ve Erzurum'a haftada üç günden 4 güne karşılıklı uçuş için planlamalar tamamlanma aşamasında. Ankara aktarmalı uçuş seferlerinde 12 uçuşta makul bekleme süreleri ile Türkiye'nin her yerine tarifeli uçmak mümkün. Ankara'da ortalama yarım saat ile bir buçuk saat arasında bekleme süreleri var. Her hafta Pazartesi ve Perşembe günleri hariç haftanın 5 günü gerçekleşen Ankara uçuşlarımızı haftada 7 güne çıkarmak üzereyiz" diyerek kentin ihtiyaçlarını karşılayan adımlar attıklarını ifade ediyor.

Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet ile güçlü hava yolu taşımacılığının ötesinde kargo taşımacılığının da gerçekleştiği Bursa'ya, yeni uçak müjdesi veren Milletvekili Mustafa Esgin, "yeni uçak alımları ile Bursa'dan yurt dışına tarifeli uçuşlarımız başlayacak. Bulgaristan, Üsküp ve Moskova uçuşlarımız için yeni uçak alımlarını bekliyoruz. Elbette yurt dışından kentimize çok sayıda uçak gelmekte. Bu uçuşlarda iş adamları, turistler mevsime ve fuarlara göre kentimizi ziyaret ediyorlar. Türkiye içi hatlarda ise yeni şehirlerimiz Adana, Samsun ve Sivas olacak. Tek arzumuz yolcu taşımacılığında gösterdiğimiz hassasiyete sivil toplum kuruluşlarının da gerekli kampanyalar ve etkinliklerle destek vermesi. Sadece bayramlar ve özel günlerde değil, her zaman Türkiye'nin herhangi bir yerine Bursa'dan çok ekonomik ve kısa sürede uçmak mümkün" diyerek hava taşımacılığını Bursa'nın sahiplenmesi gerektiğini vurguladı.

Bursa'nın kargo taşımacılığında da güçlü bir yeri olduğunu vurgulayan Milletvekili Esgin, "kargo uçuşları yurt dışına ve özellikle Avrupa'ya MNG kargo ile gerçekleşiyor. Kargo ürünleri arasında otomotiv ve makina yan sanayi ürünleri, tekstil , yaş sebze meyve ürünleri yer alıyor. Elbette sektörlere göre farklı mal ve ürünlerin taşımacılığını da yapıldığını duymaktan mutluluk duyuyoruz" diyerek Bursa'nın uçtuğunu ifade ediyor...

Bursa kendine gelmeli!

Türkiye'nin fırsatlar şehri olan Bursa'da ciddi bir kararsızlık havası hakim. Çoğu sektör adeta rotasını kaybetmişken, önemli bir kesimde siyasilerin kararsız kararlarından dolayı ümitsiz. Kentin ekonomisini de olumsuz yönde etkileyen bu havaya sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetimleri de katılmış durumda. Kente enerji üretecek, ekonomik katma değer katacak çalışmaları yapan kuruluş sayısı o kadar azaldı ki, saymaya kalksanız bir elin parmaklarını geçmiyorlar.

Bursa'nın acilen kendine gelmesi ve belediye başkanları ile birlikte yerel dinamiklerin güçlenmesi şart. Her ne kadar Türkiye'nin doğusunda ciddi bir askeri operasyon zinciri var olsa bile, ekonomik hareketliliğe ihtiyacımız olduğu da gerçek. Bursa iş dünyasının tarımdan sanayiye her alanda acilen kendini toparlaması için elbette Ankara'nın da teşvik edici yasaları çıkarması şart...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.