Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa, Türkiye gündeminde...

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2018 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2018 00:03

Ak Parti'nin kalesi konumunda ki en önemli ekonomi kenti Bursa, yerel seçim öncesi Türkiye'nin de gündemine oturdu. Ak Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en fazla önemsediği kent Bursa'ya genel seçimler sürecinde verdiği sözler ülke genelinde olmak üzere uluslararası ekonomide de büyük ses getirmişti.

Ak Parti döneminde kente 343 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını Bursa mitinginde ifade eden Erdoğan'ın Bursa'yı ne kadar önemsediği herkes tarafından biliniyor. Bursa, Büyükşehir Belediyesi tarafından son dönemde gerçekleştirilen başarılı projeler ve kırsal kalkınma adımları ile bütünşehir yasasının en başarılı uygulandığı kentlerin başında geliyor. Yine Osmangazi Belediyesi'nin Panorama 1326 Fetih Müzesi ve Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinin tamamlanması ile kent merkezinde ülkeye örnek marka projelere imza atıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın uluslarası turizm gündeminde bomba etkisi yaratan ve ihtişamı ile göz dolduran projesi 'Panorama 1326 Fetih müzesini gezenler hayranlıkların gizlemeyezken, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın ulaşım sorununu hızla çözen başarılı şehirciliği kenti yaşanabilir kentler sıralamasında yükseltti. Yine Bursa Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile birlikte güvenlik güçlerinin kentte yarattığı huzur ve güven ortamı kayda değer artılardan.

Bursa'nın ihracat başarılarının yanı sıra son dönem Bursa Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere Bursa Ticaret Borsası nezdinde yürütülen başarılı ekonomi adımları işsizlik oranlarını aşağı çekerken, yatırımların kente artı değer katmasına neden oldu. Ak Parti döneminde Bursa 2 defa Başbakan Yardımcısı sıfatıyla Ankara'da temsil edilirken, kente 18 baraj ve 15 gölet inşa edildi. Bursa'da 11 baraj ve 2 göletin çalışmaları hızla yürütülürken, 517 bin dekar zirai alan sulamaya açıldı. Ve yine TEKNOSAB dahil çok sayıda proje Ak Parti döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan destekleri ile Bursa'ya kazandırıldı.

Kılıçdaroğlu Bursa'ya geliyor!

Ak Parti'nin yerel seçimlerde en fazla ter atacağı kent Bursa olacak diyebiliriz. Ak Parti'nin son dönem adeta tek kale maç yaptığı Bursa'da belediye başkan adaylarının ötesinde meclis adaylarının da seçim kriterleri değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "kendi oyu olan başkan adayı" ifadesinin ardından Bursa'da ciddi bir seçim savaşı uzun zamandır yaşanıyor. Bursa kaynayan bir kazan durumundayken kente gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu heyecan yarattı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in kızının düğününe katılacak olan Kılıçdaroğlu'nun öncesinde gerçekleştireceği Bursa programı önemli. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uzun zamandır Bursa ile bağlarını koparan İznik, Orhangazi ve Gemlik ilçelerinde yoğun bir performans sergilemesi bekleniyor. Bursa Büyükşehir Belediyelerinin dışında yerel yöneticilerinin katma değer katamadığı ilçelere gerçekleşecek Kılıçdaroğlu ziyareti ilçe halklarını hareketlendirdi.

Büyük bir başkanlık yarışının yaşanması beklenen ilçelerde Ak Parti'nin yeni adaylarla yola devam etmesi beklenirken, İznik'in tarih ve turizm potansiyeli ile Gemlik ve Orhangazi'nin sanayi ve ticaret varlıklarının Cumhurbaşkanı Erdoğan nezdinde ki önemi ve değeri herkes tarafından biliniyor.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in CHP'nin muhtemel Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması beklenirken, Osmangazi'de Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ın şansı belediye başkanlığı için fazlasıyla yüksek. Yine Nilüfer'de Özgür Şahin ve önceki dönem CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil'in adı kulislerde geçiyor. CHP'nin yerel seçimlerde ciddi bir performans beklediği parti örgütünde ilk çatlak ise, Yenişehir ilçe yönetiminin istifası ile baş gösterdi.

Son olarak ifade etmeliyim ki, bugün Ankara'da gerçekleşecek Ak Parti İl Başkanları toplantısı sonuç bildirgesinde erken yerel seçim açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılabilir. Siyasilerin talep ettiği erken yerel seçime ise, halk sıcak ve olumlu bakmıyor!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.