Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa turizmine Alinur Aktaş dopingi

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2020 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2020 00:02

Bursa gerek sanayisi gerekse coğrafi konumu itibariyle Türkiye ekonomisi açısından üreten, ürettiğini ihraç edebilen tüm zamanların en güzel şehirlerinden birisi.

Bursa’nın bereketli topraklarında sanayi, tarım, hayvancılık ve turizm alanındaki hamleler Bursa ekonomisinin ve haliyle ülke ekonomisinin büyümesine ciddi katkı sağlıyor.

Önceki gün, bu hamlelere bir yenisi daha eklendi.

Bursa’nın turizm potansiyelinin daha iyi değerlendirilebilmesi için paydaşlarının; Bursa valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilgili kamu kurumları ve sektörün diğer bileşenlerinin olduğu Bursa Turizm platformu, Bursa’nın uluslararası tanıtımı için seferberlik ilan etti. Yapılan çalışmalar masaya yatırıldı, 2020 yılı için hedefler ortaya konuldu.

Önceki yıl ülkemizi 50 milyon civarı turistin ziyaret ettiği ve milli gelire 32 milyar dolar katkı sağladığı göz önüne alınırsa,

Hele de ülkenin cari açığının en rahat kapatılacağı kalem olarak göz önüne alındığında turizm sektörünün gelişimi için yapılan her bir adım çok daha kıymetli olmakta.

Rakamı daha iyi anlayabilmek için özellikle belirtmekte fayda var, günlük 88 milyon dolarlık bir girdiden, bir katkıdan bahsediyoruz.

Her ne kadar Bursa bir sanayi kenti olarak öne çıksa da Türkiye’nin turizm potansiyeli en yüksek şehirlerinden birisi.

Sadece yeşili ve mavisiyle değil, tarih turizmiyle, inanç turizmiyle, kongre turizmiyle, sağlık turizmiyle ve spor turizmiyle,  kısaca her turistin talebine cevap verebilecek tam bir cazibe merkezi burası.

BAŞKAN İŞİ SIKI TUTUYOR

Yani un var, yağ var, şeker var. Her şey var. Aslında tatmin etmese de ciddi bir turist ziyareti de var şehrimize. Yani helva da var.

Bugün bu helvayı büyütecek, daha lezzetli hale getirip, hem müşteri sayısını hem de helvanın fiyatını artıracak kararlı bir irade de var sahada. İşte bu iradenin temsilcisi, en önemli paydaşı olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önceki gün düzenlediği basın toplantısında kentin yeni kalkınma rotasını turizm olarak belirledi,  buna yönelik çalışmaları ve hedeflerini anlattı, geleceğe yönelik umutlarımızı artırdı.

Ne dedi başkan, sıralayalım;

“Bursa’nın her bir köşesi, her bir ilçesi ayrı bir değer. İznik’ten Karacabey’e, dağ ilçelerinden sahil beldelerimize kadar her bir köşesinde görebildiğimiz zenginliği; dağı, denizi, ovası, tarihi, kültürü, yemeği ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz onlarca değeri ve markası ile Bursa tam bir turizm cenneti. İstiyoruz ki, bu güzellikleri çok daha fazla insan bilsin, gelsin, görsün ve gezsin. Önceki yıl Bursa’ya sadece günübirlik gelen yabancı turist otobüsü sayısı 4 binin üzerinde”

UZAKDOĞU BÜYÜK POTANSİYEL

Başka ne dedi başkan;

“Türkiye’de olduğu gibi Bursa’ya da en çok turist Orta Doğu ve Uzak Doğu’dan geliyor.

Bursa, uzak doğudan gelen Çin ve Japon turist yanında ilaveten Güney Kore den daha fazla turist çekebilmek için bu destinasyonda yeni açılımlar sağlamaya çalışıyor.

52 milyon nüfuslu Güney Kore’de her yıl 31 milyon kişinin tatil yapmak için yurtdışına çıktığını düşünürsek Bursa için oldukça cazip bir destinasyon burası.

Bu tatil yapan kitleden daha büyük pay almak için BEBKA ve TÜRSAB’ın da katılımlarıyla Güney Kore’de acenteler buluşması gerçekleştirdik, sunumlar yaptık, fuarlara katıldık. Güney Koreli sosyal medya fenomenlerini Bursa’da ağırladık. Seyahat acentelerini de Bursa’da misafir edip, Bursa’yı tanıttık, Bursalı meslektaşlarıyla tanıştırdık.”

Önce durum tespiti yapıp, sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aktaran Başkan Aktaş, son olarak beklentilerini de paylaştı kamuoyuyla;

Bahreyn ve Umman’da organize ettiğimiz acenteler buluşmasının kısa vadede sonuçlarını görmüştük.

Güney Kore’de de aynı hızla ve başarıyla sonuç alacağımızı tahmin ediyoruz. Önümüzdeki yazdan başlayarak, Bursa sokaklarında çok miktarda uzak doğulu turist görebileceğiz.

Ayrıca, Avrupa pazarını da ihmal etmeyerek fuarlara katılıp Bursa’nın tanıtım çalışmalarına tam gaz devam ediyoruz.”

ŞEHİR DİNAMİKLERİ ELELE

Başkan konuştukça biz heyecanlandık, umutlandık. Bu kadar çalışma bu kadar koşturmaca, bu kadar emek ve yatırım elbette Bursa’ya turist sayısında artış olarak dönecektir.

Bursa’ya gelen turist sayısının artması yanında, gelen turistin Bursa’da daha fazla kalması ve daha fazla para harcaması da bir o kadar önemlidir.

Bu kapsamda hanlar bölgesi için yapılan çalışmalar, belki de bir turizm adası olarak bu bölgenin ortaya çıkartılması, kente önemli bir katma değer sağlayacaktır.

Ayrıca devam eden Turizm Master Planı çalışmaları Bursa’nın markalaşması anlamında önemli bir yol haritası ortaya çıkaracaktır.

Alinur Başkan’ın dediği gibi;

Bu uzun soluklu bir yol.

Bu bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm pastasından daha fazla pay almak için şehrin tüm dinamikleri hedefe kilitlenmiş vaziyette. 

Artık direkt oyunun içindeler ve tüm kozlar masaya yatırılmış vaziyette.

Belli ki Bursa, bu çalışmaların semeresini hemen, bu yıldan başlayarak toplamaya başlayacak, ülke ekonomisine yakın gelecekte katma değeri yüksek bir turizm girdisi sağlayarak ciddi katkı koyacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.