Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Teknik Üniversitesi araştırmacı yetiştirecek

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2017 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 00:08

Türkiye’yi ‘Gelişmiş Ülkeler Ligi’nde görebilmek için atılması gereken adımlardan biri olan ‘Eğitilmiş insan gücü’ için harekete geçen devlet, bu konuda epeyce yol aldı. Her kente, onlarca ilçeye üniversite ya da yüksekokul açılması pek doğru görünmese de artan genç nüfusun istekleri ve istihdamı konusunda bir şeyler yapılması gerektiği gün gibi ortada…

Bursa’da Uludağ Üniversitesi yıllarca tek tabanca olarak hizmet verdi… Binlerce öğrenci mezun oldu. Daha sonra Orhangazi ve Bursa Teknik Üniversitesi devreye girdi. Fethullah Gülen kontrolündeki (!) FETÖ terör örgütünün ‘15 Temmuz Kalkışması’ sonrasında Orhangazi Üniversitesi devre dışı kaldı. Tam da bu aşamada Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) açığı kapattı. Orhangazi’den 1000 öğrenci de BTÜ’de eğitim almaya başladı bu arada…

Önceki akşam Rektör Prof. Dr. Arif Karademir’le buluştuk. Gazete sahibi Cüneyt Dizdar başta olmak üzere genel müdürümüz, yazı işleri müdürü ve çalışanları ile köşe yazarları olarak Kahve-Beyaz’da ağırladık sayın rektör Karademir’i… İyi ki de ağırlamışız…

Sohbetimiz yaklaşık 2,5 saat kadar devam etti. Üniversitesini tanıtan ve yeni yüzyıla yakından bakan sayın rektörün hazırlıklı gelmesi hepimizi oldukça memnun etti. Samimi davranış ve sözlerinden dolayı öncelikle teşekkür etmeliyim. İçten konuşuyor ve kalbi Türkiye için çarpıyor. Büyük laflar etmiyor. Ancak satır aralarında ele aldığı konularda hakimiyetini hemen belli ediyor. Devlete saygılı. Gençlere güveniyor. Üniversitesi için zamanını, yetkinliğini, beynini olduğunca kullanıyor. Yılmıyor. Yeni yerleşim için kendilerine ayrılan Kestel’deki araziyi avucunun içi gibi biliyor. Kalıcı yatırımdan yana tavır alıyor. Bir yandan BursaRay’la okula gelecek olan öğrencileri düşünüyor, öte yandan doğalgaz, su ve elektrik hatlarının geçeceği alanları sabırsızlıkla bekliyor. Yeni kampus alanında ortaya çıkacak aksaklıklara hakim, çözüm arıyor. Bazı fakültelerde açık olan kadrolara atama yapılması için gerekli yerlerle sürekli iletişim halinde. Üreten, gelişen, sanayici ile el ele, İTÜ ve Ortadoğu üniversiteleri kadar yetkin hatta onları geçen bir üniversite yapılanması… Neden olmasın… Her 4 öğrenciden birinin doktora öğrencisi olduğu bir üniversite. Dünyaca tanınan bir üniversite…

Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa'nın ikinci bir devlet üniversitesi olarak 21 Temmuz 2010 tarih ve 27648 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre 6 Fakülte, 2 Enstitü ve 1 Yüksek okul ile kurulmuş… Kısaca çok genç bir üniversiteden bahsediyoruz… İkinci mezunlarını daha bu yaz vermişler… Umarım tüm mezunlar istedikleri işe yerleşmiştir…

Üniversitede İngilizce hazırlık sınıfı zorunlu… Dünyaya genç göndereceğiz demek ki… Bu arada tüm derslerin yüzde 30’u İngilizce olarak işleniyor. It’s very important… Excellent…

Ulusal ve uluslararası alanda eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi ile tercih edilen yenilikçi ve girişimci bir üniversite olmayı çok önemsiyorlar…

Sayın rektörden vefa örneği de vermeliyim…

Türkiye’nin en genç üniversitelerinden biri olarak kuruluş sürecinden bu yana önemli yol kat ettiklerini ifade eden Rektör Prof. Arif Karademir’in, “Bursa Teknik Üniversitesi’nin kuruluş sürecinde emek veren başta kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Ali Sürmen hocamıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” sözleri çok güzeldi. Naif bir insan demek ki…

Dikkatimi çeken sözlerini not ettim; “Artık üniversiteler sadece mevcut bilgiyi klasik anlamda öğrencilerine aktarmaya çalışan ezber merkezlerinden çıkıp, yeni bilgiler üreten, paydaşlarının problemlerine pratik ve köklü çözümler sunan, modern bağımsızlık mücadelemizde bizi bilim, teknoloji ve araştırmada dışa bağımlılıktan bir an önce kurtarması gereken ön cephemiz olmak zorunda. Bugün gündemde olan güvenlik güçlerimizin silahları başta olmak üzere bizi dışa bağımlı kılan birçok konuda ülkemizin önünü açmak ve rahatlatmak için öncelikle bilim, araştırma, geliştirme ve inovasyon merkezi olması gereken üniversitelerimizin kendilerini ciddi sorgulamaları ve hızla ciddi bir değişime, yenilenmeye girmeleri kaçınılmazdır” diye konuşuyor sayın Karademir…

Şu an 3 bin 700 öğrenci var. Yakın gelecekte sayı 20 bine kadar çıkacak. BTÜ’nün yeni yeri için herkese görev düşüyor…

Geç kalmayalım…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.