Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa tek yürek !

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2019 00:00

Mehmetçiklerimiz cephede terör yuvalarına ve onların destekçilerine karşı mücadele verirken, Bursa’dan yükselen bir ses, askerlerimize moral oldu. Bu ses, “Bursa, işadamıyla, esnafıyla, memuruyla, işçisiyle, emeklisiyle, bütün sivil toplum örgütleriyle Mehmetçiklerimizin yanındadır” dedi.

Bursa’nın Çatı Kuruluşu olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü kuruluşlar bir araya gelerek, Barış Pınarı Harekatını gerçekleştirmekte olan güvenlik güçlerimize güç ve moral verdi. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “vatanımız ve milletimizin huzuru için, ülkemizin güvenliği için iç barış ve dünya barışı için yapılan Barış Pınarı harekatımızı destekliyor, askerlerimize, Mehmetçiklerimize, güvenlik güçlerimize başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Burkay, her zaman olduğu gibi Türk Askerinin ve Ordusunun başarıdan başarıya koşacağından emin olduklarını belirterek, “bu terör yuvalarının yok edilmesi, destekçilerinin ortadan kaldırılması adına bizler, Bursa adına, ülkemiz adına yapılan Barış Pınarı harekatına tam destek veriyoruz. Bu harekatın emrini veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere harekat kararı alınmasında tam destek olan bakanlar kuruluna, operasyonda görev yapan Mehmetçiklerimize teşekkür ediyor ve güvenimizin tam olduğunu buradan bildiriyoruz. Allah, yar ve yardımcıları olsun. Bu operasyonun ülkemize huzur, bölgeye barış, dünyaya ise örnek bir terörle mücadele getireceğine inanıyoruz” sözleriyle, Bursalıların düşüncelerine tercüman oldu.

Bursa’da gerçekten sağduyulu bir toplum yaşamaktadır. Her zaman, toplumsal olaylara bakışı milli duyguları içerir. Milli ve manevi duygularla terörle mücadele olsun, ülkemizin karşılaştığı diğer sorunlar olsun, sağduyulu davranıp, çözüm noktasında ortak hareket edebilecek örneklerin sergilendiği bir kenttir. BTSO, daha öncede terörle mücadele eden güvenlik güçlerimize karşı yürütülen operasyonlara destek vermiş, hatta Afrin Operasyonları sırasında Kilis’i ziyaret düzenleyip, Mehmetçiklere moral ve huzur takviyesinde bulunmuştu.

Bugün yapılan ise, ülkemiz ve milletimiz adına gerçekten büyük bir takdir toplayan çalışmadır. Bursa’nın tek ses ve tek yürek olmasında emeği geçen herkese teşekkür etmek bizlerinde boyun borcumuzdur.

İnsanların hür, mutlu, gururlu ve ülkelerinde huzur içinde yaşamak istemesi ve bu istemleri karşılayabilecek bir Türk Ordusu’nun olması, bölgede operasyonların ve harekatın başlatılması, dünyadaki huzur ve barış için çok önemli bir gelişmedir. Her ne kadar NATO, Avrupa ve Arap ülkeleri bu operasyona karşı çıktıklarını ifade etseler de, Türkiye ciddi duruşu ve kararlı tutumlarıyla bu operasyonlardan da başarı ile çıkacaktır. Bölgeye huzur ve barış gelecektir.

Türkler olarak bizler, dünya tarihindeki sayfalar okunduğunda, dünya barışı için yapılan çalışmaları, savaşları öğrenen bir nesil yetiştirmek zorundayız. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde, ülkemizdeki terör örgütlerine destek verenlerin sayıları azalacaktır. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, ülke savunması, vatan millet aşkı olmayan, bölücülere, eli kanlı teröristlere destek olanlar ise bir gün kendiliğinden yok olup gideceklerdir.

Bu düşünceler içinde yaşamak ve davranmak zorundayız.

Bizlerin bu duygu ve düşüncelerine ortak olup, bizlerin sözcüsü gibi davranan BTSO’nun yaptığı bu girişim ve destek faaliyetleri gerçekten tarihe kayıt düşülecek çok önemli bir uygulamadır.

Burkay’ın yapılan çalışmayı özetleyen sözleri şöyle;

 “Gün sessiz kalma değil, milli birlik ruhuyla, bir ve beraber olarak ses verme günüdür. Bu kapsamda BTSO olarak milli birlik şuurunu en güçlü şekilde yansıtmak ve Mehmetçiğimize desteğimizi göstermek amacıyla Odamızı ay yıldızlı bayrağımızla süsledik. Kentin çeşitli noktalarında bayrak dağıtımlarımıza devam edeceğiz. Bursa’daki tüm kurum, kuruluş ve işyerlerimizi de şanlı bayrağımızla donatmaya davet ediyorum. Ülkemiz için tehdit oluşturan terör koridorunun ortadan kaldırılması için millet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sonuna dek yanındayız. Dualarımız ve desteğimiz kahraman Mehmetçiğimiz ile birliktedir.”

BTSO’nun 80 ayrı sivil toplum kuruluşu ile beraberce yaptığı bu ortak açıklamanın altına bende imzamı atıyorum.

Tabi, Barış Pınarı Operasyonuna Bursalı 4 akademik odanın da destek açıklaması yapması gerçekten sevindirici bir davranış. Malum, Türkiye Akademik Odalar Birliği, terör örgütüne karşı yapılan barış ve huzur operasyonlarının durdurulması çağrısında bulundu. Bursa’dan ise İnşaat Mühendisleri Odası, Harita Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası Marmara Şubesi ile Orman Mühendisleri Odası, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Mehmetçiğe destek çağrısı yaptılar.

Genel merkezlerine karşı tutum sergileyip, vatan, millet ve ülke sevdasıyla hareket eden Bursalı bu dört akademik odanın yöneticilerini kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.