Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarı

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2015 01:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2015 01:25

 

 

Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarına 46 ülkeden 286.916 gibi yüksek sayıda ziyaretçi katıldı. Zengin ve güçlü ülkelerin özellikle Tarım ve Hayvancılığı daima diri tutup desteklediğini biliyoruz İnsanoğlunun hayatını idame ettirebilmesi için Oksijen gibi su gibi temel ihtiyacı olan gıdaların devamının sağlanması ve sıkı takip edilmesi zorunluluğu vardır.

Ülkemizin En Kapsamlı Tarım ve Hayvancılık Fuarı 13 ekimde başlayan etkinlik

TARMAKBİR Seminerleri 14 - 15 Ekim’de Çekirge Konferans Salonunda

Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) tarafından 14 Ekim Çarşamba günü "Kurumsallaşma ve Devlet Destekleri-I; 15 Ekim Perşembe günü "Yeni IPARD Destekleri ve Devlet Destekleri-II” konularında hazırlanan seminerler fuar alanında düzenlendi.

Söz konusu Fuarlar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın değerli destekleri başta olmak üzere TC Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TC Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Bursa Ticaret Borsası, Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bursa Ziraat Odaları, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri alınarak, Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) işbirliği ile hazırlanmaktadır.

Sektör ve fuarın durumu ile ilgili değerlendirme yapan Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü “Tarım ve hayvancılık bakımından dünyada önemli bir yere sahip Türkiye, coğrafi ve iklimsel şartlar yönünden elverişli bir tarım ülkesidir. Tarım üretimi giderek artan ülkemizin tarımsal kaynakları, bereketli toprakları, yüksek üretim gücü ile önemli şehirlerinden olan Bursa’da 13 yıldır hazırlanan Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları, 24 ülkeden 459 firma ve firma temsilciliğinin katılımında, 7 ayrı salondan oluşan 40 bin m2 kapalı alan ve 30 bin m2 açık sergileme alanı olmak üzere toplam 70 bin m2 alanda hazırlanmaktadır. 2014 yılında; yurt dışından Türkiye dahil 41 ülkeden, yurt içinden ise 78 ilden gelen 268.125 ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuara bu yıl 300 bine yakın ziyaretçi gelmesi bekliyoruz” demişti sayıyı tutturduğunu görüyoruz.

Sektör ilgililerinin tüm programlarını fuar tarihine göre ayarladığı Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları, ülkemizde düzenlenen tüm tarım fuarları arasında 7 iklim kuşağına uygun ürün yelpazesinin sergilendiği tek fuardır.  Ziyaretçiler ister yurt dışından ister yurt içinden Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden gelsin, kendi iklimi, kendi ürün grubu ile ilgili aradığı tüm ürünleri aynı çatı altında bulabilmektedir.

AVRUPA, AFRİKA, ASYA’DAN ALIM HEYETLERİ

Ülke ekonomisinde önemli bir paya sahip tarım ve hayvancılık sektöründe üretim yapan fuar katılımcısı firmaların pazarlama faaliyetlerini geliştirmek, çiftçimizi yeni teknolojiler ile buluşturarak verimliliklerini arttırmak ve nihayet ülkemiz ihracatının artmasına sağlayacağı katkılar göz önünde tutularak hazırlanan Fuarlar, Tüyap tarım fuarlarının gerek ziyaretçi gerekse metrekare bakımından en büyük halkalarındandır.  Tüyap yurtdışı ofislerinin etkili çalışmaları, T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda,  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonu ile Afganistan, Almanya,  Azerbaycan, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Filistin, Gürcistan, Irak, İran, İsrail, İtalya, Kamerun, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Özbekistan, Romanya, Rusya, Sırbistan, Sudan, Tacikistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan başta olmak üzere 40’ın üzerinde ülkeden alım heyetleri organize edilmektedir.

KOSGEB ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile 14 Ekim Çarşamba günü Fuar alnında,  yurtdışından gelen iş adamları ile katılımcı firmalarımız arasında ikili iş görüşmeler sağlandı. 

ÇİFTÇİ KADINLAR FUARDA BULUŞTU

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonu ile ilimizde bulunan kadın çiftçiler ve kadın girişimciler 16 Ekim Cuma günü Fuarı ziyaret ettiler.  Bursa üreten kadın derneklerinin üyelerinin yer aldığı organizasyon, güçlü tarım kaynaklarının yer aldığı ülkemizin güçlü kadınlarını sektörün önemli fuarında buluşturdu. Çok faydalı olduğunu düşünüyor ve bu çalışmalara emek verenleri kutluyoruz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.