Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Tarım Fuarı’nın ardından…

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2014 01:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 01:13

 

Bursa geçen hafta önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

Bir kesim hiç fark etmedi belki de, zaten bir duyarsızlıktır gidiyor…

Taksicisinden otellerine, kebapçısından hediyelik eşya satanına kadar önemli bir ticaret kesimi bu fırsatı iyi değerlendirdi.

Tarım-Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı’ndan bahsediyorum.

Hani o fark etmeyenlerin de yedikleri, içtiklerini üreten, toprağı ekip biçen çiftçilerimizin dört gözle bekledikleri, “düzenlense de ziyaret edip yenilikleri görsek” dedikleri Tarım Fuarı’ndan söz ediyorum.

Tam bir hafta sürdü. Yetkililerden edindiğim bilgi ziyaretçi sayısı 268 bin kişiyi aşmış. Bursa dışından gelen yaklaşık 123 bin ziyaretçi ise otellerde konaklamış, gerisini siz hesaplayın artık…

Bursa protokolünün katılımıyla açıldı. Valimiz başta olmak üzere kurum yöneticilerimizin hepsi oradaydı ve büyük ilgi gösterdiler.

Sonrasındaki günler neredeyse iğne atsanız yere düşmeyecek şekilde bir ilgi ve katılım vardı. Türkiye’nin dört bir yanında gelenler oldu. Ziyaretçileri taşıyan otobüsleri bıraktım Uluslararası Fuar Merkezi’nin çevresinde bir araç park edecek yer bile yoktu.

Tabii ki fuarın öne çıkanları vardı.

Ben kendi adıma söylüyorum, tarımın sadece toprağı işleyip üreterek ekonomiye katkısının çok ötesinde, tarımsal araç ve gereç üretip hatta ihraç etmek suretiyle milli ekonomiye katkı sağladığını bir kez daha görmüş oldum.

Yine birkaç yıl öncesine kadar ülkemize yurtdışından getirilen bazı tarım makinalarını Fimaks gibi firmaların üreterek ithalatın önünü kestiklerini ve bu makinaları ihraç eder hale geldiğimizi, hem de dünyanın dört bir tarafına satıp da pazar lideri olduğumuzu öğrenince doğrusu tarımın ve tarım makinaları üretiminin cidden daha fazla desteklenmesi gerektiğine gönülden inandım.

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’nın neden her ortamda tarımı ve tarıma dayalı sanayiyi gündeme getirdiğine, Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Gençoğlu ile Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Salih Çalı’nın neden tarımsal ürün ihracatını her vesile ile gündemde tuttuklarına hak verdim.

İyi ki Bursa’da fuar merkezi yapılmış -yıllar öncesinden bunu öngörmüşler de fuar merkezi yapılmış ve bu organizasyonlar düzenlenebiliyor- iyi ki Tüyap tarım fuarı, kitap fuarı gibi daha pek çok organizasyonu gerçekleştiriyor.

Geçmişten günümüze emeği geçenlere, katkısı olanlara teşekkürler…

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fuarlar Dairesi 2015 yılının fuarları programını açıkladı.

Önümüzdeki yıl ülkemizde 456 fuar gerçekleştirilecek. Bursa’da ise 21 fuar düzenlenecek. Bunlardan 3 tanesi İnegöl’de, 1’i de Karacabey’de yapılacak.

2015’de, Kitap Fuarı 14-22 Mart, Tarım Fuarı 14-18 Ekim, Otoshow Fuarı 3-8 Kasım, Metal İşleme Teknolojileri Fuarı da 3-6 Aralık tarihlerinde düzenlenecek.

Bu arada Balkansiad’ın önemli bir projesi olan Balkan Ticaret Fuarı ve Kongresi (Alt Yapı, Ulaşım, Müteahhitlik, İş ve İnşaat Makineleri, Çevre Düzenleme ve Belediye İhtiyaçları Fuarı) 13-16 Mayıs, Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı ve Kongresi de 1-4 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Fuarcılık Bursa için önemli bir kazanım oldu ve bazı alanlardaki fuarlar artık ülke genelinde tercih edilen organizasyonlar arasında yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.