Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa protokolünden Rudef’e ziyaret

Yazının Giriş Tarihi: 12.08.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.08.2018 00:01

Geçtiğimiz hafta Bursa Rumeli dernekleri Federasyonu ( Rudef ) önemli misafirleri ağırladı.

Bursa Ak parti milletvekilleri,Bursa Büyükşehir Belediye başkanı ve Osmangazi Belediye başkanı,Ak parti il bşk.yardımcısı, Ak parti Osmangazi ilçe bşk.Rudef Federasyonu Yön. Kur. üyeleri ile Rudef federasyonu’na bağlı derneklerin katılımlarıyla gerçekleşen ziyarette ülkemizde ve balkanlarda yaşayan soydaşlarımızın sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Rudef  federasyonu’nun geleneksel olarak tüm  gelen misafirlerine ikram ettiği Rumeli Arnavut börekleri kahvaltı ikramı ile birlikte yapılan söyleşide, Rudef ve Bursa Rumeli Türkleri derneği Bşk. Şuayip Toprak yeni dönemde seçilen Bursa milletvekillerine hayırlı olsun dileklerini sunduktan sonra Rudef Rumeli dernekleri Federasyonu’nun kurulduğundan bugüne yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 Bşk. Şuayip Toprak Uzun yıllardan beri Balkanlara gündemde olan ve 2010 yılında  Bora Jet şirketi ile  yapılan anlaşmalar neticesinde yaklaşık 4-5 ay süre ile Uçak seferlerinin yapıldığı ve talep olmasına rağmen bilinmeyen nedenlerden dolayı uçak seferlerinin iptal edilip kaldırılarak sona erdiğini belirtti.

Bşk. Şuayip Toprak Bursa’mızın nüfus çoğunluğunun oluşturduğu Balkan kökenli hemşehrilerimizin yoğun isteklerinin Balkanlarda yaşayan akrabaları ile irtibatın devam etmesi için Bursa’dan Makedonya/Üsküp’e Balkanlara uçak seferlerinin en kısa sürede tekrar başlamasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Makedonya’nın başkenti Üsküp’e yapılması muhtemel olan seferlerin Kosova ve Bulgaristan gibi diğer balkan ülkelerinede bir saatlik mesafe gibi yakın olduğunu ve haftada iki veya üç sefer konulması durumunda Marmara bölgesinde diğer yakın civar illerde bulunan Balkan kökenli hemşehrilerimizinde Bursa’ya gelip uçakların tamamı ile dolduracakları garantisini verdiklerini belirtti.

Başta önceki dönem Başbakan yrd. Hakan ÇAVUŞOĞLU ve diğer milletvekillerimiz Bursa Büyükşehir bld. Başkanı Alinur AKTAŞ beyin bu çağrıya duyarsız kalmayacaklarını ve en kısa sürede uçuşların başlamasını temenni ederek,

Derneğin yönetim kurulu ve Basın danışmanı Rumeli kökenli bir ailenin evladı olarak bende bu çok önemli konunun takipçisi olacağımı belirtmek isterim.

Rudef ziyaretine katılan Bursa protokolü;

önceki dönem Başbakan yrd. Hakan ÇAVUŞOĞLU

Bursa B.şehir Bld başkanı….   Alinur AKTAŞ

Osmangazi Bld. Başkanı…….   Mustafa DÜNDAR

27. dönem Bursa millet vk..    Refik ÖZEN

27. dönem Bursa millet vk.     Dr Mustafa ESGİN

27. dönem Bursa millet vk.     Ahmet KILIÇ

27. dönem Bursa millet vk.     Sadettin CANGÜL

27. dönem Bursa millet vk.     Osman MESTEN

27. dönem Bursa millet vk.     Zafer IŞIK

Ak parti İl başkan vekili….      Mustafa SAYILGAN

Ak parti Osmangazi ilçe bşk.  Ufuk ÇÖMEZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.