Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'nın timsah gözyaşları

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2019 00:02

Her ne kadar spor yazarı olmasamda Bursaspor'u kentin ekonomisi, siyaseti, tarihi ve geleceği adına son günlerde gündemime almayı uygun gördüm. Bursaspor ile ilgili son yazdığım 'Timsah nasıl kurtulur?' yazıma sosyal medya ve sokaktan gelen pozitif destekler yeni yazım konusunda beni cesaretlendirdi. Bursaspor ruhunu canlandırmayı vurguladığım yazımdan bugüne takıma destek adına ilk ve tek somut açıklama Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay'dan geldi. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, sosyal medya hesaplarından önceki akşam yayınladığı video mesaj ile "Şehrimizin en önemli markası Bursasporumuzu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada desteklemeye devam edeceğiz. Bursa İş Dünyası olarak elimizi taşın altına koyarak, Bursamızın ve Bursasporumuzun bu zorlu virajı atlatmasında bu kampanyaya sonuna kadar destek oluyoruz" diyerek, #işdünyasıbursasporunyanında Hashtag'i ile Türk Ekonomi Bankası'nın TR56 003 2000 0000 0056 2049 81 IBAN numarasını paylaştı. Peki, bu numaraya bugüne kadar kimler ne kadar bağış yaptı?

Söz konusu Bursa olduğunda yüzlerce sivil toplum kuruluşu, hemşeri derneği ve unvanı Başkan olan kişi ekranlara geçiyor, sosyal medyayı kullanıyor ve konuşuyor! Peki, söz konusu Bursaspor olduğunda bu kişi ve kurumlar neden adeta ölüm sessizliğine bürünüyor? Bursa İş Dünyası'nın son 5 yılda hayata geçirdiği Bursaspor kampanyaları, destekleri, onbinlerce forma alımları ve okuyan öğrencilere forma hediyeleri neden gündeme gelmiyor? Bursa İş Dünyası'nın kritik Trabzonspor ve Erzurumspor maçlarına gösterdiği maddi ve manevi desteği neden birileri ısrarla görmek istemiyor? Neden Bursa'nın yerel yönetimleri de Bursa İş Dünyası gibi Bursaspor'a destek olmak adına önemli adımlar atmıyor? Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile İş Dünyası tarafından verilen loca satınalma desteklerine bildiğim kadarıyla Osmangazi Belediyesi ve bir kaç kişi kurum dışında başka sahip çıkan olmadı! Yine taraftar guruplarının ötesinde Bursaspor'un yönetimi neden sessiz? Bursaspor Başkanı Ali Ay ile kongre de omuz omuza poz veren, sonrasında takım kümede kalma mücadelesi verdiği dönemde istifasını basanlar neden bugün çok sesli koro oldular?

Kabul etmeliyiz ki birileri Bursa ile, Bursaspor ile oynuyor! Dünden bugüne ve halen daha kentin ve Bursaspor'un yanında olan İş Dünyasının yaptıkları ısrarla görmezden geliniyor. Peki, Bursa iş dünyasının bu emeğini birileri neden ısrarla gölgelemek istiyor? Bursaspor yönetimi, taraftar gurupları, amatör kulüpler, spor camiasının duayenleri dururken neden Bursa ekonomisi ısrarla Bursaspor'u omuzlamak zorunda? Bursaspor'a verilen paraları, kazandırılan kazanımları yönetimler son 3 dönemdir neden bozuk para harcar gibi harcadı? Neden birileri ısrarla Bursa İş Dünyası ile Bursaspor'u karşı karşıya getirmeye çalışıyor? Yoksa BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursaspor Başkanı olsun mu isteniyor?

Aslında burada farklı hususlarda var elbette. Bir yanda Bursaspor ile Bursa İş Dünyası'na siyaset bulaştırmak isteyenler, diğer tarafta BTSO ve güçlü Bursaspor taraftarı arasında nifak tohumları ekmek isteyenler ve herşeyden önemlisi Bursa daha fazla güçlenmesin, küçük olsun bizim olsun diyenler bu kirli maşaların sahipleri...

Kimsenin oturup timsah gözyaşı dökmesine gerek yok. Madem söz konusu Bursa ve Bursaspor; alacaksınız ailenizi, çocuğunuzu geleceksiniz stadyuma. Sahada kazanan Bursa olacak. Elbette maç doksan dakika, top yuvarlak, hava sıcak, hakemden öte 'VAR' var... Ama biz hep birlikte aynı ruh ile saha da olacağız, takımımız ile omuz omuza, yürek yüreğe sahaya ineceğiz. Yoksa öyle futbolcuları tehdit ederek, takım otobüsünü taşlayarak, yöneticilere baskın vererek, kulüp başkanının evini çevirerek şampiyon olunmuyor!

Şampiyon olmak için tek bir şeyere ihtiyacımız var, inanmaya.... Eğer Bursa, Bursaspor'a inanıyorsa tüm Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Gazetecileri, Öğretmenleri, İmamları, Öğrencileri, Kadınları, Gençleri, İş İnsanları, İşçileri, Emeklileri kısacası 3 milyon nüfusu ile o saha da olmalı. Aksi takdirde Bursa'nın döktüğü timsah gözyaşıdır...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.